Læsetid: 10 min.

»Det hele handler om at kende sin by og om at tale fransk med regeringssoldaterne og pidgin med separatisterne«

Forfatter Peder Frederik Jensen har besøgt det konfliktplagede Cameroun. Dette er det andet af to essays om hans ophold i Bonabéri, hvor mange af de mennesker, der har måttet forlade alt, forsøger at finde en tålelig tilværelse, mens de venter på fred eller på, at drømmen om et selvstændigt land, Ambazonia, skal blive til en realitet
Regeringssoldater på udkig efter oprørere i Ekona i Cameroum. Borgerkrigen mellem regeringsstyrker og militser er eskaleret gennem de seneste tre år, og udspringer af et civilt krav om lige rettigheder for de engelsktalende minoriteter i det fransktalende Cameroun, men er ført til et krav om selvstændighed og et nyt land med navnet Ambazonia.

Regeringssoldater på udkig efter oprørere i Ekona i Cameroum. Borgerkrigen mellem regeringsstyrker og militser er eskaleret gennem de seneste tre år, og udspringer af et civilt krav om lige rettigheder for de engelsktalende minoriteter i det fransktalende Cameroun, men er ført til et krav om selvstændighed og et nyt land med navnet Ambazonia.

Ashley Gilbertson

23. april 2019

BONABÉRI – Hôtel Mambanda City ligger på en vej fuld af små boder i skyggen fra tusinder af falmede parasoller. På en seddel kan jeg læse, at det er et hotel, hvor de lejer værelser ud til »siesta«, hvilket vil sige, at man kan leje et værelse for en time for de liderlige, to for de forelskede eller en hel nat for de trætte rejsende, der som jeg skal finde hoved og hale i den kryptiske virkelighed, jeg er blevet præsenteret for af kilder, der befinder sig i hele verden. Unge mænd, der hader hinanden, og som sender fotos i dårlig kvalitet og små mobiloptagelser for at bevise, at det netop er dem, der har ret, når de siger, at det er regeringsstyrkerne, der er det største problem, eller modsat at det er de bevæbnede og separatistisk indstillede AMBA-boys, der er brutale, pengeopkrævende og voldelige, og som får regionen til at kollapse.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Christian Estrup
Christian Estrup anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu