Læsetid: 5 min.

De kasteløses store ikon kan blive valgets kongemager

For Indiens kasteløse er Mayawati et symbol på politisk indflydelse. I 1995 blev hun den første kvindelige dalitleder af en delstat. Lige siden har Mayawati været en magtfaktor i indisk politik, og fra sin base i Uttar Pradesh kan hun blive afgørende for valgets udfald
Mayawati startede sin politiske karriere ved at cykle fra landsby til landsby med sit budskab om at gøre en ende på kastediskrimination. Siden har hun opnået så stor popularitet, at hun for længst er blevet en national og ikke bare regional faktor i indisk politik

Mayawati startede sin politiske karriere ved at cykle fra landsby til landsby med sit budskab om at gøre en ende på kastediskrimination. Siden har hun opnået så stor popularitet, at hun for længst er blevet en national og ikke bare regional faktor i indisk politik

Money Sharma

26. april 2019

I fire årtier har Mayawati kæmpet de kasteløses sag. Få personer har haft større politisk betydning for så mange mennesker – både af den direkte, udøvende slags og på et mere symbolsk plan.

Historien om Mayawati er historien om en demokratisk vækkelse blandt de mest marginaliserede grupper i det indiske samfund. Kastesystemets sociale hierarki opdeler folk i fire lag, der igen kan inddeles i tusindvis af underkategorier. Nederst finder man dalitterne, de kasteløse, der af mange betragtes som urene. Dem findes der i dag flere end 200 millioner af i Indien. Flest bor der i delstaten Uttar Pradesh, som er hjemstavn for 40 millioner dalitter. Det er her, Mayawati startede sin politiske karriere ved at cykle fra landsby til landsby med sit budskab om at gøre en ende på kastediskrimination.

Siden har hun opnået så stor popularitet, at hun for længst er blevet en national og ikke bare regional faktor i indisk politik.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu