Læsetid: 7 min.

»Her koster venezuelanske kvinders kroppe det samme som bolivares: Ingenting«

I den colombianske grænseby Cúcuta venter venezuelanske desertører nervøst på, at de kan vende tilbage til Venezuela og befri deres land i kamp. Imens rådner den strandede nødhjælp op, mens venezuelanske kvinder må sælge deres krop for at slippe over den lukkede grænse. Byens borgmester appellerer desperat til omverdenen for at finde en løsning
Tusindvis af venezuelanere er strandet i Cúcuta i Colombia, efter at grænsen til Venezuela blev lukket efter nødhjælpsfejden i februar.

Tusindvis af venezuelanere er strandet i Cúcuta i Colombia, efter at grænsen til Venezuela blev lukket efter nødhjælpsfejden i februar.

Schneyder Mendoza

15. april 2019

CÚCUTA – En måned er gået, siden Venezuela Aid Live-koncerten og den oprørte folkestemning fyldte Cúcuta. Men forsøget på at få bistand fra USAID over grænsen til Venezuela var forgæves.

Nu er den colombianske grænseby efterladt tilbage med tømmermændene efter det internationale samfund og pressens store bistandsshow.

Grænsen har været lukket, siden Venezuela brød alle diplomatiske forbindelser til Colombia efter selv samme bistandsevent i februar.

Væbnede grupper fra både Venezuela og Colombia lukrerer nu på de uofficielle, ulovlige grænsekrydsninger, der fortsat finder sted. De venezuelanske migranter og flygtninge betaler prisen.

Mad og medicin

Borgmesteren i delstatshovedstaden Cúcuta, César Rojas, er godt og grundig træt af den colombianske præsident Ivan Dúque og af situationen i det hele taget.

På borgmesterkontoret ved den centrale plads Parque Santander midt i Cúcuta er der højt til loftet, og køen for at komme til at tale med borgmesteren ved det lange lakerede træbord er svimlende lang.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Lyder lidt som en samling sulte pralrøve - der er blevet taget godt og grundigt ved røven af den såkaldte opposition. Sørgeligt og spild af tid.

Niels Duus Nielsen, Alvin Jensen, Michael Kragh Rosenkilde, Anders Graae, John Andersen, Trond Meiring og Leif Jacobsen anbefalede denne kommentar
Leif Jacobsen

Dine unge helte kommer sikkert til at vente længe på, at de kan vende tilbage til Venezuela og befri deres land i kamp.

Den Washington-baserede tænketank Center for Strategic and International Studies (CSIS)
https://rightweb.irc-online.org/center_for_strategic_and_international_s...
har været vært for et privat møde den 10. april kaldet "Vurdering af anvendelse af militær magt i Venezuela." En liste over deltagere blev givet til The Grayzone og to deltagere har bekræftet, at mødet fandt sted. De afviste dog at give yderligere detaljer.

Blandt de cirka 40 inviterede til denne off-the-record begivenhed for at diskutere en potentiel amerikansk militær aktion mod Caracas var nogle af præsident Donald Trumps mest indflydelsesrige Venezuela-rådgivere. De omfattede nuværende og tidligere embedsmænd fra udenrigsministeriet, National Intelligence Council og National Security Council sammen med admiral Kurt Tidd, som indtil for nylig var øverstbefalende for US SOUTHCOM.

Højtstående embedsmænd fra de colombianske og brasilianske ambassader, så som den colombianske general Juan Pablo Amaya, samt top DC-repræsentanter fra den venezuelanske kupleder Juan Guaido skyggeregering, deltog også i mødet.

Den 23. januar, efter baglokale-manøvrer,
https://www.wsj.com/articles/what-the-hell-is-going-on-how-a-tiny-cabal-...
indledte USA åbent et kupforsøg mod Venezuelas valgte regering ved at anerkende Nationalforsamlingens formand Juan Guaido som landets "midlertidig præsident."

Siden da har Venezuela måtte døje med en serie af provokationer og den stadige eskalering af økonomiske sanktioner.
https://thegrayzone.com/2019/03/23/trump-official-us-sanctions-venezuela...
Præsident Nicolas Maduro har beskyldt USA for angreb på Simon Bolivar vandkraftværk ved Guri-dæmningen, som har ført til landsdækkende strømsvigt åbent fejret af Trump-embedsmænd.

I en telefonsamtale den 5. marts med russiske spasmagere, der udgav sig for at være den schweiziske præsident,
https://www.youtube.com/watch?v=-I-C73TdaDg
udelukkede USA særlige udsending for Venezuela Elliot Abrams militær aktion mod Venezuela. Han afslører, at han kun havde opretholdt truslen at "gøre det venezuelanske militær nervøs."

Siden da har Guaido imidlertid mislykket med at mobilisere den nationale protestbølge, som Trump-administrationen havde forventet, og det venezuelanske militær har vist urokkelig loyalitet over for Maduro. I Washington er der en følelse af ​​at det haster hver eneste dag.

Læs hele Max blumenthal’s artikel her:
https://thegrayzone.com/2019/04/13/us-military-attack-venezuela-trump-cs...

Jan Jensen, Niels Duus Nielsen, Niels-Holger Nielsen, Michael Waterstradt, Alvin Jensen, Michael Kragh Rosenkilde, Ole Arne Sejersen, Torben K L Jensen, Palle Yndal-Olsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Maduro eller en amerikansk marionet? Det er spørgsmålet! Hæv sanktionerne og køb venezuelansk olie.

Kjeld Jensen, Niels Duus Nielsen, Leif Jacobsen, Michael Waterstradt, Alvin Jensen og Michael Kragh Rosenkilde anbefalede denne kommentar

Hvorfor snakker information kun med den ene side? Hvorfor prøver man ikke at finde ud af hvor mange der er på hvilken side? Vil det gøre usa alt for rasene?

Jan Jensen, Niels Duus Nielsen, Niels-Holger Nielsen, Leif Jacobsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

P.s. Og hvorfor lader man "nødhjælpen" rådne op når Røde Kors uden problemer kunde/kan få den ind?

Leif Jacobsen

Videospil bliver brugt af CIA og Pentagon for at fremme regime-skifte i Venezuela. Det amerikanske militær og CIA lovpriser kup-propaganda gennem populære videospil som Call of Duty, simulerer mord på Venezeula’s socialistiske leder og sabotage af sin elektriske infrastruktur.

https://youtu.be/72v7PWJUyxY

Og som bonus får du her endnu en modgift mod Informations ensidige dækning af Venezuela, som den pille Neo tager i Matrix:

https://thegrayzone.com/2019/04/15/video-how-the-pentagon-and-cia-push-v...

Niels Duus Nielsen, Niels-Holger Nielsen, Michael Waterstradt og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Det er fint nok at interviewe modstandere af Maduro og hans regering. Men jeg er lige så interesseret i at høre, hvad der får tilhængerne til stadig at bakke regeringen op, selv om de er dybt utilfredse med den førte politik.

Så vidt jeg kan vurdere her fra min lænestol, skyldes den fortsatte støtte til Maduro, at han tager den fattige befolkning alvorligt og forsøger at hjælpe den. Modstanden mod Maduro kommer overvejende fra middelklassen, som ønsker en tilbagevenden til de tider, hvor de i forvejen provilegerede borgerlige administratorer blev forgyldt for at varetage de amerikanske interesser i landet.

Så selv om Maduro står midt i en krise, har han store dele af befolkningens opbakning, for selv om de ikke er glade for tingenes tilstand, frygter de, at et amerikansk militært eventyr blot vil gøre forholdene værre. Selv indædte modstandere af Maduro ønsker ikke en militær intervention, da de - med rette - frygter, at de vil blive ofre for kollateral skade.

Der findes en direkte linje på engelsk til Venezuela: teleSUR English. Den fortæller fredeligt og roligt regeringens version af sagerne. Her vil man bla. også opdage, at mange af de store folkelige demonstrationer, som den frie verdens presse viser os som bevis på "modstanden", i virkeligheden er til støtte for landets regering, der blev valgt med stort flertal så sent som maj 2018.
Ja, dampen er ved at gå af Guaidó, som nok en lokket med af CIA og kumpaner. Hans kollega sidste år hed Capriles - han bor nu smukt i Miami.