Læsetid: 3 min.

Manfred Webers kamp mod Nord Stream 2 er ren og klog valgkampstaktik

Manfred Weber vil søge at stoppe Nord Stream 2, hvis han bliver EU-kommissionsformand, siger han. Men det, der endelig ligner et konkret udspil fra den lavkarismatiske CSU-politiker, er ren taktik på vejen mod toppen
Spitzenkandidat for den store EPP-gruppe i Europa-ParlamentetManfred Weber i denne uge en soleklar melding på det yderst omstridte Nord Stream 2-projekt, der årligt kan lede 55 milliarder kubikmeter gas direkte fra Rusland gennem Østersøen til Tyskland.

Spitzenkandidat for den store EPP-gruppe i Europa-ParlamentetManfred Weber i denne uge en soleklar melding på det yderst omstridte Nord Stream 2-projekt, der årligt kan lede 55 milliarder kubikmeter gas direkte fra Rusland gennem Østersøen til Tyskland.

Costas Baltas

26. april 2019

Manfred Weber har i ugevis været på charmetur rundt i Europa. Det er der god grund til, for selv hjemme i Tyskland er det kun 26 procent af vælgerne, der kender CSU-politikeren Weber, der som spitzenkandidat for den store EPP-gruppe i Europa-Parlamentet har gode kort på hånden i forhold til som den første tysker i over 60 år at sætte sig i stolen som EU-kommissionsformand efter EU-parlamentsvalget den 26. maj.

I denne uge var den sydtyske ingeniør i Grækenland, hvor han fremlagde hjørnestenene i sit europæiske ’partiprogram’: mindre EU-bureaukrati, en styrkelse af Europol til en slags europæisk FBI, støtte til boligbyggeri, beskatning af digitale koncerner og en hurtigere styrkelse af Frontex. Dertil løfter om bekæmpelse af ungdomsarbejdsløshed i Sydeuropa.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

En tysker i formandsstolen for kommisionen vil blive et hadeobjekt i hele EU efter ti års tyskinspireret sparepolitik.