Læsetid: 4 min.

Præsident Porosjenko er som en bokser, der skal prøve at slå en mester i Mixed Martial Arts. Det bliver svært

Med få dage til det ukrainske præsidentvalg er den siddende præsident Porosjenko håbløst bagud i målingerne til skuespilleren Zelenskij og satser nu alt på en tv-transmitteret debat på Kijevs Olympiske Stadion. Porosjenkos fejl er, at han har spillet på splittelserne i landet, siger ukrainsk politolog. Zelenskij taler for at samle det
Ukraines siddende præsident Porosjenko taler til vælgere under en debat på Kijevs Olympiske Stadion. Præsidenten er oppe imod skuespilleren Zelenskij i anden valgrunde ved det ukrainske præsidentvalg og lige nu er udfordreren favorit til at vinde valget, selv om han ikke har nogen politisk erfaring.

Ukraines siddende præsident Porosjenko taler til vælgere under en debat på Kijevs Olympiske Stadion. Præsidenten er oppe imod skuespilleren Zelenskij i anden valgrunde ved det ukrainske præsidentvalg og lige nu er udfordreren favorit til at vinde valget, selv om han ikke har nogen politisk erfaring.

17. april 2019

KIJEV – I en ny promoveringsvideo på Facebook går skuespiller Volodimir Zelenskij med hastige skridt ind på Kijevs Olympiske Stadion, hvor han udfordrer den siddende præsident Petro Porosjenko til debat på selv samme sted.

Hvis præsidenten virkelig vil gøre noget for de unge vælgere, skal han gøre op med korruption, stille op til debatten på stadion og undergå et lægetjek for stof- og alkoholmisbrug, lyder det fra hans udfordrer til præsidentposten.

Selv er Zelenskij nu suveræn favorit til at vinde anden valgrunde på søndag. Flere målinger giver ham omkring 50 procent af stemmerne, mens Porosjenko kun står til omkring 20 procent.

Men den siddende præsident har taget udfordringen op, accepteret invitationen til debat, fået taget en blodprøve og er i øvrigt begyndt at række ud til de unge vælgere, der støttede Volodimir Zelenskij i første runde og var med til at give skuespilleren en overbevisende sejr med næsten dobbelt så mange stemmer som den siddende præsident.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • Gert Romme
  • Anders Graae
  • Poul Erik Riis
Niels Duus Nielsen, Gert Romme, Anders Graae og Poul Erik Riis anbefalede denne artikel

Kommentarer

Troels Brøgger

Det er ikke ret lang tid siden en mester i MMA tabte til en bokser er du ikke klar over det Stefan Weichert ? :) Dårlig metafor

Anders Sørensen

@Troels Brøgger, ja, vedkommende tabte i en boksekamp (går ud fra, du hentyder til Conor McGregors kamp mod Mayweather). Pointen her er vel, at der i overført betydning kæmpes i mma. Og at præsidenten - som bokseren - har færre strenge at spille på. Så altså ikke en dårlig metafor.

Vi kan vel også konstatere at Porosjenko højt lønnede tidligere NATO-chef ikke har været nogen stor hjælp. Og det er glædeligt.

Torben K L Jensen, Lars Løfgren og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Så EU og USA's allierede Porosjenko er dybt korrupt. nationalist og går ind for krigsretorik og optrapning mod Rusland. Men den ukrainske befolkning kan ikke lide hans retorik og er ved at stemme en populist ind ,for at få alt andet end hvad de har nu.

Well endnu en gang ser vestens alliancer skidt ud.

P.S Vestens undskyldning for at støtte Porosjenko var blandt andet at Ukraine før ham var styret af oligarker. Alle der ved det mindste om Ukraine ved at det stadig er tilfældet i Ukraine, så det var selvfølgelig en pseudo undskyldning for at støtte kuppet i Ukraine. Vesten og USA bruger altid demokrati og menneskerettigheder som undskyldning for at intervenere. Men det er jo i virkeligheden aldrig det, som det handler som.

Troels Brøgger, Lars Løfgren og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Det er interessant her at få bekræftet, at den flådeprovokation i Kerch-strædet, som alle Danmarks koldkrigere betragtede som russisk aggression, i virkeligheden var en ukrainsk provokation, som skulle skabe støtte til Poroshenko. Sandhenden kommer altid frem til sidt, desværre trækker den ikke overskrifter, fordi det ville være at udstille pressen som de medløbere, som de er.

Vi og ukrainerne kan kun håbe, at Zelenskij ikke er korrupt, men da det kun kan gå fra slemt til værre under Poroshenko, er det vel en chance et flertal af ukrainerne er villige til at tage. Håber jeg.

Torben K L Jensen, Lars Løfgren, Trond Meiring og Ida Larsson anbefalede denne kommentar

Niels Duus Nielsen:

Ift. de procenter de to kandidater står til at få i følge artiklen, er der vist meget lidt tvivl om at Zelenskij vinder, selvom han intet politisk program har og ligesom Trump og alle de andre populister mest af alt bliver valgt på, at alle politikere er korrupte og dybt hadede befolkningen. At Zelenskij ikke også vil være korrupt vil være højst overraskende. Ukraine vil stadig efter valget være et land hvor oligarker står bag ved tæppet og trækker i tovene. Og disse mennesker har som altid brug for en korrupt leder.

Troels Brøgger, Lars Løfgren, Trond Meiring og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Poroshenko er en notorisk gangster, men en gangster der er blevet støttet af vesten, og bevæbnet!
Problemet her er, at ingen aner hvad der virkelig foregår, og de der ved og aner hvad der foregår, er jævnthen forment adgang til pressen. Dagbladene, incl. Information misinformerer systematisk, vel ud fra den forkerte Forestilling, at vi der er fælles om sekulære, liberale værdier må stå sammen mod Putins Rusland. Og fortsætte Hitler-Tysklands forsøg på at indlemme Ukraine i Vesten. Det vil ikke lykkes.

Torben K L Jensen, Lars Løfgren, Niels Duus Nielsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Niels Duus Nielsen:

"Kan I så give en form for gennemsigtighed for, hvor støtten eller pengene til Zelenskijs valgkampagne kommer fra?

»Der er ingen måde, hvorpå vi kan gendrive noget, der ikke findes. Jeg har ingen måde at vise det på. Man kan ikke se eller føle det, så derfor kan jeg ikke bevise noget. Og for den største del af vælgerne er det ikke et problem. Meningsmålinger viser, at de er ligeglade,« siger Razumkov og rykker tilbage i stolen"

https://www.information.dk/udland/2019/03/tre-aar-siden-spillede-zelensk...

Hvis du læser denne artikel, tror jeg ikke vi skal sætte vores forhåbninger til Zelenskij særlig højt desværre. Han er jo en ren joke.

Troels Brøgger

@Anders Sørensen
Jo, du har da nok ret i politik i Ukraine mere ligner MMA end boksning, men det har Porosjenko jo vidst hele tiden, så metaforen ER dårlig.