Læsetid: 4 min.

Rockwool trues med ekspropriation af fabriksanlæg i West Virginia. Skolestyrelsen vil opføre studentercenter

I en overraskende vending på konflikten mellem borgere i et amt i West Virginia og Rockwool om bygningen af en fabrik nær nogle skoler vil skolestyrelsen nu bruge grunden til et center for handikappede børn. Rockwool trues med ekspropriation. Koncernen lagde i fredags sag an ved en forbundsdomstol
16. april 2019

Konflikten mellem Rockwool og lokale modstandere af en fabrik, som den danske isoleringsproducent er ved at anlægge i den amerikanske delstat West Virginia, er blevet tilspidset, efter at skolestyrelsen i amtet i sidste uge truede med at ekspropriere den grund, som koncernen har erhvervet til byggeriet.

Truslen blev fremsat i et brev fra skolestyrelsens advokatfirma til den administrerende direktør i Rockwools amerikanske datterselskab. I fredags adviserede Rockwools advokatfirma skolestyrelsen i Jefferson amt, at den danske koncern har lagt sag an ved en forbundsdomstol i West Virginia.

Det er første gang, at en offentlig institution i West Virginia prøver at stoppe opførelsen af fabrikken med lovlige midler. Indtil nu har Rockwool haft opbakning fra West Virginias miljøagentur, Jeffersons amtsråd og udviklingskontor. Dog har delstatens senator, Joe Manchin og flere lokalpolitikere udtrykt bekymring for de mulige helbredsskadelige virkninger.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu