Læsetid: 7 min.

Søskendeparret Gandhi skal genoplive familiedynastiet

Hendes farmor blev myrdet, og hendes far blev myrdet, begge på grund af politik. Måske er det derfor, Priyanka Gandhi først sent har kastet sig ind i kampen for at genrejse Kongrespartiet, som hendes familie har været synonymt med i syv årtier. Men tilsyneladende er navnet ikke længere nok
I syv årtier har familiedynastiet Nehru-Gandhi spillet en hovedrolle i indisk politik, og parløbet mellem søskendeparret Rahul og Priyanka har styrket Kongrespartiets chancer ved det kommende parlamentsvalg, men familienavnet er ikke længere nok til at vinde valget, vurderer flere.

I syv årtier har familiedynastiet Nehru-Gandhi spillet en hovedrolle i indisk politik, og parløbet mellem søskendeparret Rahul og Priyanka har styrket Kongrespartiets chancer ved det kommende parlamentsvalg, men familienavnet er ikke længere nok til at vinde valget, vurderer flere.

Sanjay Kanojia

13. april 2019

NEW DELHI – Valget for fem år siden var en katastrofe for Kongrespartiet. Regeringsmagten blev tabt, og sølle 44 ud af 545 pladser i parlamentet var det værste resultat nogensinde. Partiet har aldrig før været under 100 pladser. I spidsen for valgkampen stod Rahul Gandhi. Han var ikke i nærheden af at true sin direkte modstander, den erfarne og karismatiske Narendra Modi, som blev indisk premierminister.

I syv årtier har familiedynastiet Nehru-Gandhi spillet en hovedrolle i indisk politik. Landets første premierminister, Jawaharlal Nehru, bestred titlen fra 1947 til sin død i 1964. I dag har fjerde generation kastet sig ind i endnu en valgkamp i spidsen for Kongrespartiet.

Rahul overtog posten som partipræsident fra sin mor i 2017 og er nu den ubestridte frontfigur. Men han står ikke længere alene over for Modi. I januar annoncerede Priyanka Gandhi, Rahuls lillesøster, at hun var klar til at tage kampen op mod regeringspartiet Bharatiya Janata Party (BJP).

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Trond Meiring
Trond Meiring anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu