Læsetid: 4 min.

Sri Lankas kristne var ubeskyttet alt for længe. Angrebene må ikke føre os tilbage til vores mørkeste dage

Østatens politikere og politi har længe forsømt at gå op imod de kræfter, der opildner til had mod religiøse minoriteter – både kristne og muslimer er i årevis blevet udsat for omfattende hadforbrydelser
Pårørende til ofre for bombeangrebene sørger ved begravelserne af deres familiemedlemmer.

Pårørende til ofre for bombeangrebene sørger ved begravelserne af deres familiemedlemmer.

Adam Dean

24. april 2019

Min første reaktion var panik.

Da jeg vågnede op til sindsoprivende tv-scener fra kirker og hoteller i Sri Lanka, til meldinger om massedrab og hundredvis af sårede på en kristen højtidsdag, ringede jeg desperat til familie, venner og bekendte i mit gamle hjemland – til fætre, onkler, tanter, venner.

Mit hjerte hamrede, da nye eksplosioner fandt sted – og endnu flere mennesker blev rapporteret dræbt. Da jeg omsider fik verificeret, at alle mine relationer var okay, begyndte jeg at reflektere over denne umådelige grusomhed, som ikke må tillades at splitte srilankanerne – og føre os tilbage til vor nylige fortids mørkeste dage.

Jeg bor i Storbritannien, mine forældre er fra Sri Lanka, og det er min mand også. Som muslim har jeg selv oplevet forfærdelse og chok over at se religiøse menigheder overfaldet. Jeg føler mig nu så tynget af sorg, som da jeg i sidste måned hørte om angrebet på moskégængere i Christchurch, New Zealand, der kostede 51 mennesker livet. Også disse muslimer fejrede en helligdag, Jummah, da de gik til fredagsbøn.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kenneth Jacobsen
  • Marianne Stockmarr
  • David Zennaro
Kenneth Jacobsen, Marianne Stockmarr og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu