Læsetid: 3 min.

De unge har ret

I denne erklæring kommer en række internationale forskere med et klimaopråb – og deres støtte til de skolebørn, der den seneste tid har strejket fra skolen med kravet om, at politikerne skal handle nu
12. april 2019

Verdens unge har indledt vedholdende demonstrationer for beskyttelsen af klimaet og det øvrige grundlag for menneskets trivsel. Som forskere og akademikere på tværs af alle fag og fra hele verden erklærer vi: Deres bekymringer er velbegrundede og understøttet af den bedst tilgængelige forskning. De aktuelle indsatser for at beskytte klimaet og biosfæren er dybt utilstrækkelige.

Næsten alle lande har underskrevet og ratificeret Parisaftalen fra 2015 og dermed juridisk forpligtet sig til at holde den globale opvarmning et godt stykke under to grader celsius samt stræbe efter at begrænse temperaturstigningen til 1,5 grader celsius målt i forhold til de førindustrielle niveauer.

Forskningen har med al tydelighed påvist, at en stigning på to grader celsius i stedet for en stigning på 1,5 grader celsius markant vil forstærke de klimarelaterede konsekvenser samt risikoen for, at nogle af dem bliver uoprettelige. Derudover vil den uensartede fordeling af de fleste konsekvenser indebære, at en stigning på to grader celsius vil forstærke de allerede eksisterende globale uligheder.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Kurt Nielsen
  • Peter Knap
  • Lillian Larsen
  • Poul Anker Sørensen
Eva Schwanenflügel, Kurt Nielsen, Peter Knap, Lillian Larsen og Poul Anker Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er ikke blot et ungdomsoprør. Der er allerede en bred bevægelse i verdens befolkninger for beskyttelse af klimaet.