Læsetid: 5 min.

Vox-vælger: »Vi er stolte spaniere, ikke fascister«

For første gang siden demokratiets genkomst efter Francos død kan et højreradikalt parti opnå mere end marginal parlamentarisk repræsentation i Spanien – V0x står til ti procent, og nogle af de stemmer kommer fra vælgere i forsømte byer som Parla
Vox-kandidat Santiago Abascal bliver fotograferet med vælgere, efter at han har stemt i Madrid ved det spanske valg søndag.

Vox-kandidat Santiago Abascal bliver fotograferet med vælgere, efter at han har stemt i Madrid ved det spanske valg søndag.

Ritzau Scanpix

29. april 2019

PARLA – Sporvognen bugter sig vej gennem Parla, passerer en extremaduransk delikatessebutik, der bugner af chorizo, manchego og sortfodsskinke, en billboardreklame for en ejendomsmægler, der søger at indynde sig hos det lokale kinesiske klientel, og en kæmpestor købmandshandel, der falbyder couscous og ikke bare halalkød, men »100 procent halalkød«.

På begge sider af dens kurvede skinnelegeme, på butiksfacader, ansigter, tøjstil og i de samtaler, der kan overhøres på gaderne, står en historie skrevet om de mange og mangeartede folkegrupper, der har næret Parlas urbane vækst over det sidste halve århundrede og forvandlet en søvnig flække en halv time fra Madrid til en driftig satellitby på 128.000 indbyggere.

Men trods nærheden til Spaniens hovedstad føler mange af de lokale borgere sig overset og ladt i stikken i årevis af både centralregering, provinsregering og bystyre.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Medens VOX-vælgerne er ved at revne af stolthed, er jeg i al stilfærdighed glad for, at de ikke får indflydelse på den kommende førte politik i Spanien eller i EU.

VOX er opstået som en modsvar til den nationalisme i Catalonien, som reelt er ligeså afskyelig og ækel, men ihærdigt promoverer sig selv de bedste moralske borgere. Men ja, Gert, det er glædeligt at VOX ikke får indflydelse. Pedro Sanchez virker som en fornuftig mand - set herfra Frederiksund ;-)