Læsetid: 7 min.

Alternative für Deutschland har fået ny mærkesag: Stop klimahysteriet og red dieselbilen!

Alternative für Deutschland vil redde Tysklands dieselbiler og brunkul – og hele Europa fra klimahysteriet. Som Europas hårdeste klimabenægtere skælder partiet ud på både Merkel, De Grønne og ’Greta den Hellige af Sverige’
Flygtningedebatten topper ikke længere i Tyskland. Derfor forsøger AfD og Jörg Meuthen (billedet) at stoppe ’klimahysteriet’.

Flygtningedebatten topper ikke længere i Tyskland. Derfor forsøger AfD og Jörg Meuthen (billedet) at stoppe ’klimahysteriet’.

Florian Gaertner/ Getty Images

18. maj 2019

NAUMBURG – »Det kan siges ret kort: Merkel og De Grønne er i gang med at planlægge Tysklands undergang. Vores land er ved at blive ofret på klimaets hellige alter.«

67-årige Helmut Schulz kigger rundt på den smukke markedsplads i Naumburg i den østtyske delstat Sachsen-Anhalt, der er omkranset af bindingsværksidyl og et rådhus i renæssancestil. Midt på pladsen står Jörg Meuthen, Alternative für Deutschlands hidtil eneste medlem af Europa-Parlamentet, på en knaldblå lastbil foran et kæmpe tysk flag og sloganet »Mod til at være Tyskland«.

Helmut Schulz ikke i tvivl: AfD er det eneste parti, man kan stemme på i dagens Tyskland – ikke mindst når man som han har arbejdet 22 år i brunkulsindustrien og »har bare lidt forstand på energi«.

»Ovre i Polen pulser de gamle kulkraftværker videre, men her i Tyskland lukker vi værker med den bedste teknologi. Det er det rene selvmord. Først slår vi brunkulsindustrien ihjel, næste gang er det bilindustrien. Vi udrydder alle landets arbejdspladser,« siger han med hovedrysten.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Hullevad

Ingen tvivl om at de er "tosser"! Det er politikerne der vedtog klima aftalen fra Paris også. I følge aftalen skulle u-landene have en mulighed for at indhente i-landene. Det gør de nu med billige lån fra Kina (som oven i købet har øget kulkraften andelen med 50%). Andelen af kulkraftfyrede værker er planlagt i hele Asien, Afrika og Sydamerika og opføres af statsejede kinesiske virksomheder på lempelige vilkår. Japan Post har gode artikler om emnet! I må selv lede og blive klogere!

Danmark kan faktisk selv. Og omkring klimaet behøver man ikke Jörg Meuthen og Alternative für Deutschland.

For Dansk Folkepartis Anders Vistisen mener også, at forbud mod sugerør og plastikbestik med mere for at beskytte havene og naturen "er pjattet".

Og i Sverige har man Peter Lundgren fra Sveriges Demokraterne, der trods beviser fastholder, at FN har sagt, at temperaturen i verden slet ikke et steget gennem de seneste 18 år.

Christel Gruner-Olesen og John Andersen anbefalede denne kommentar
niels astrup

AfDs seneste angreb på Greta T....hun er fløjet til USA for at blive fotograferet til Times cover.

Den kan man så tro på...hvis man ikke lige kender Gamla Stan.

Finn Sander

Er det Informations holdning at Henrik Svensmark er en fake ekspert, som det direkte står i artiklen? I så fald bør I nok lige sætte jer ind i hans teori, som - omend forkætret - dog viser nogle betænkelige korrelationer mellem solaktivitet og skydannelse her på jorden (og dermed mellem en ukontrollabel faktor og en konsekvens, som igen medvirker til en drivhuseffekt). Jeg siger ikke, at dette kan være hele forklaringen på de igangværende klimaforandringer, for selvfølgelig betyder det meget, at vi udleder så meget CO2 til atmosfæren, men at solen påvirker klimaet, kan bestemt ikke bare affærdiges ved at kalde Svensmark for fake news. Problemet er meget komplekst, og derfor må alle sten vendes i vores søgen efter at forstå hvad der forårsager opvarmningen af vores kære jord. Jeg mener Information bør berette mere nuanceret om den sag, selvom Svensmark måske også burde holde sig fra arrangementer som det EIKE her havde sat op.

David Engelby

Et hysteri forudsætter der er tale om en form for overdrivelse af en frygt eller en tilstand. Det er ikke tilfældet med klimakrisen.

John Andersen, Kim Houmøller, Gert Romme og Niels Østergård anbefalede denne kommentar
Jan Weber Fritsbøger

finn sander, at solaktivitet påvirker skydannelsen er vel rimeligt sandsynligt, især hvis man kan finde en entydig tidsmæssig korrelation, der hvor der er grund til at kalde Svensmark for fake ekspert er når han mener dette er et argument imod at den menneskabte klimaændring er et faktum og mener der er grund til at tvivle, for det er der ikke,
heller ikke andre teorier har reelt kunnet rokke ved vor nuværende viden om menneskabt drivhuseffekt,
og dermed heller ikke ved nødvendigheden af at mennesket ophører med at udlede drivhusgasser hvis et klimakollaps skal undgås,
og alle videnskabsmænd som opfinder argumenter for at fortsætte som hidtil er dermed dømt ude i den debat, helt uafhængig af hvad de har af teorier som evt giver mening.