Læsetid: 6 min.

Berlusconi er den selvproklamerede Jesus i politik, og nu vil han bruge Europa til at genopstå

Mens Italiens populistregering angriber EU hårdt, har Silvio Berlusconi fået rollen som Bruxelles’ nok bedste ven i Italien. Rejsen fra bunga bunga-klovn til troværdig statsmand vil være fuldendt, hvis det lykkes Berlusconi at komme i Europa-Parlamentet
Silvio Berlusconi har allerede opbrugt et utal af politiske liv efter sexskandaler, skattesvigsdom og en hjerteoperation, men »politikkens Jesus Kristus,« som han har kaldt sig selv, er ikke færdig. Nu vil han genopstå – igen – som EU-parlamentariker.

Silvio Berlusconi har allerede opbrugt et utal af politiske liv efter sexskandaler, skattesvigsdom og en hjerteoperation, men »politikkens Jesus Kristus,« som han har kaldt sig selv, er ikke færdig. Nu vil han genopstå – igen – som EU-parlamentariker.

Antonio Parrinello

10. maj 2019

»Klovn, klovn, klovn!«

Råbene fra tusinder af demonstranter blev rettet mod Silvio Berlusconis bilkortege, mens der i den jublende menneskemængde stod et orkester og spillede Halleluja-koret fra Händels Messias.

Det var en fest. Blot ikke for Berlusconi, der var på vej til Quirinale-paladset i Rom for at indgive sin afskedsbegæring som premierminister. Han var tynget af et hav af skandaler og en gigantisk gældskrise, der truede med at få hele den italienske økonomi til at kollapse.

Det var sidst i 2011. Og det føltes som enden på en epoke. Som den endelige afslutning på den politiske karriere for milliardæren og mediemogulen, der havde domineret italiensk politik de foregående to årtier – og som af mange blev set som selve symbolet på politisk korruption.

Men nu er Berlusconi på vej tilbage. Igen. De kalder den i dag 82-årige politiker »den udødelige«, for han har allerede opbrugt et utal af politiske liv. Han har overlevet sexskandaler, en dom for skattesvig og en hjerteoperation; han er blevet smidt ud af parlamentet og har haft forbud mod at indtage et offentligt embede.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Runa Lystlund
Runa Lystlund anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Verden er i den grad af lave!

Bjarne Bisgaard Jensen, Katrine Damm, Runa Lystlund, Torben Skov, Trond Meiring og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

"en selvproklamerede Jesus i politik, og nu vil han bruge Europa til at genopstå"

Hvem skulle have troet, at det ikke var CRO-Macron-manden, der var tale om.............

Og så er det vor gamle ven Berlusconi....kan botox da også fikse alt?

Runa Lystlund

Torben Skov.
Sjældent har man set så stram en 82 årig og helt sorthåret. Men hvorfor gøre forskel. Pernille Vermund og mange andre kvindelige politikere afbleger også deres hår. Vi ser ikke længere kvinder med naturligt lyst kommunefarvet hår.

Der findes en film der hedder The Return of the Mummy. Den kunne passende genindspilles med Berlusconi i hovedrollen. Vi kunne evt. få Clint Eastwood (89 år), som instruktør. Al magt til os næsten gamle, halvgamle og gamle.

Katrine Damm

Nu er det jo ikke fordi vi skal blære os her i vores egen lille banan-stat.

Men Itali I er vilde, i årevis blev I ved med at genvælge manden, han er de facto kriminel sidder (sad) på en stor del af medierne, havde kontakt til mafiaen og nu overvejer I igen at vælge ham til en betroet post. I blir bare ved. Åbenbart.

Mange har i Italien kæmpet en heroisk kamp mod mafiaen, og en del er blevet dræb af mafiaen af den grund.

De der rent faktisk blev dømt begynder nu at blive løsladt og fortsætter ufortrødent deres kriminalitet og Italien har stadig ikke fundet ud af, at sætte en stopper for det.
Det illustreret vel fint med, at Berlusconi nu kan "genopstå" og muligvis - igen - få et højt embede.
EU burde sætte hælene i.

Hvor må det dog være rædselsfuldt for de gode kræfter, der er i Italien.

Torben Skov, Maj-Britt Kent Hansen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar