Læsetid: 4 min.

»BJP spiller Indiens folkeslag ud mod hinanden for at få stemmer, men det ødelægger landet«

Ajeet Khosla er den tredje generation i sin familie, der er aktiv i Kongrespartiet. Han tror virkelig på, at Indiens pluralisme er dets styrke, men kom alligevel til at stemme BJP ved sidste valg. »Det var umodenhed,« forklarer han
Ved sidste valg stemte Ajeet Khosla på Modis parti. I dag er han blevet klogere.

Ved sidste valg stemte Ajeet Khosla på Modis parti. I dag er han blevet klogere.

Peter Nygaard

18. maj 2019

NEW DELHI – Da Ajeet Khosla var en lille dreng, lagde han mærke til en alvorlig kvinde i en smuk sari til sin tantes bryllup. Det var Indira Gandhi, Indiens daværende premierminister. Og det var ikke tilfældigt, at hun kiggede forbi. Khosla-familien har stærke bånd til Kongrespartiet, der har ledet Indien i størstedelen af landets levetid. Hans bedstefar var aktiv i Kongrespartiet, det samme var hans far.

På væggen over os hænger de begge som falmede fotografier, behængt med visne blomsterkranse. Ajeet Khosla peger ofte på dem, mens han fortæller om sin egen beslutning om at melde sig under partiets faner, nu anført af Rahul Gandhi, Indira Gandhis barnebarn.

»Som en skuepillers søn bliver skuespiller, var det oplagt, at jeg fulgte efter mine forfædre ind i politik.« 

Han fører lige nu valgkamp for den lokale kandidat i valgkampen til det indiske underhus, der afgøres den 23. maj.

»Jeg tror, vi alle kan gøre en forskel for Indien, og lige nu er det selve Indiens sjæl, der er på valg: Ønsker vi et pluralistisk Indien med plads til alle religioner, eller vil vi lade hadets retorik vinde?«

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Trond Meiring
  • Mikael Aktor
Trond Meiring og Mikael Aktor anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu