Læsetid: 9 min.

Ekstreme abortlove kaster lys over Trumps alliance med den kristne højrefløj

Den sære alliance mellem en præsident, hvis livsførelse ligger langt fra kristne dyder, og USA’s evangeliske kristne ser ud til at holde, for i forhold til indsættelse af konservative dommere, antiabortlovgivning og værdikonservativ politik har Trump leveret varen
Donald Trump ses her ved New Spirit Revival Center i Cleveland Heights i Ohio i 2016. Antiabortlovgivning har sat fokus på det fornuftsægteskab, som Trump har indgået med den stadig mere magtfulde religiøse højrefløj.

Donald Trump ses her ved New Spirit Revival Center i Cleveland Heights i Ohio i 2016. Antiabortlovgivning har sat fokus på det fornuftsægteskab, som Trump har indgået med den stadig mere magtfulde religiøse højrefløj.

Jonathan Ernst

14. maj 2019

WASHINGTON – Efter at have sænket hovedet som i en bøn tog Donald Trump ordet for at tale til de religiøse ledere, der var forsamlet i den solbeskinnede rosenhave ved Det Hvide Hus.

»Sammen vil vi skabe en kultur, der sætter menneskelivets værdighed og værdi i højsædet,« sagde han ved sammenkomsten den 2. maj. »Alle børn, fødte som ufødte, er en hellig gave fra Gud.«

Noget konkret politisk løfte havde præsidenten ikke givet. Og i sin tale forekom det ham mere magtpåliggende at påstå, at han havde sat Amerikas butiksindehavere fri til igen at reklamere med merry christmas under julesalget (frem for med det mere inklusive happy holidays, red.).

Alligevel var hans bemærkning nok til at fremkalde et ekstatisk bifald i den forsamling af kirkelige honoratiores, der var mødt frem til markeringen af USA’s ’nationale dag for bøn’. De fremmødte syntes at ane en historisk chance – og at stå klar til at gribe den.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Niels Duus Nielsen
  • Gert Romme
Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen og Gert Romme anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@David Smith

Det er godt nok et pudsigt billede, som vises i artiklen - Donald Trump med hovedet bøjet i bøn.
Skal man le eller græde ??

Men selvfølgelig .... i forhold til syndere som kong David og kong Kyros er Trump jo hvid som nyfalden sne - og hvad sagde ikke Henrik 4. af Huset Bourbon, da han fik mulighed for at blive konge af Frankrig - "Paris er vel en messe værd"

Carsten Hansen

Fundamentalisme og fanatisme er noget møg.

Religiøse galninge en trussel mod de frie selvtænkende menneske.

Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Ole Svendsen

Lad os håbe at Elizabeth Warren eller Bernie Sanders formår at slå Trump i 2020. De har en politik, der tilgodeser de jævne amerikanere, og desuden lader de til at forstå at klimakampen er vigtig. Desuden må man antage, at de vil se værdien af NATO og af at behandle USA's traditionelle allierede med respekt, i stedet for at træde på dem.

Bjarne Bisgaard Jensen, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Khuram Bashir

Alliancen mellem en ugudelig tyran og den religiøse elite er velkendt. Se blot på den Saudiske kongefamilie og de gejstlige som eksempel.

Jeg kan blive deprimeret over, hvordan vi som samfund reproducerer samme fejl, ikke ser de åbenlyse mønstre, der gentager sig og lader os forføre at retorik og spil for galleri, der er på niveau med samgløse kommercielle reklamer.

Bjarne Bisgaard Jensen, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, Ken Sass, Harald Strømberg og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Ole Svendsen

Apropos hvidvask, så er der også denne artikel:
https://www.wired.com/story/if-trump-is-laundering-russian-money-heres-h...

Citat fra artiklen:
"That so many of the transactions and behaviors of the Trump business empire and Michael Cohen’s empire appear to hew so closely to the well-known patterns and stages of money laundering deeply troubles Sharma.

“It falls into fact patterns that we’ve seen in other areas of Russian and Eastern European organized crime,” he says. “We’re staring at a government—that goes right to the top—that engages in very way of doing business and the exact same fact patterns that we set these tools up to combat. That’s mind-boggling to me.”"