Læsetid: 4 min.

Frustrerede demokrater beskylder justitsminister for at være Trumps spindoktor

Justitsminister William Barr forsvarede onsdag præsident Donald Trump i en høring i Senatet og beskyldte demokraterne for at bruge retssystemet som ’et politisk våben’ mod præsidenten. Men William Barr kritiseres for at have ladet tvivlen komme Trump til gode i hans resumé af den særlige anklager Robert Muellers rapport
Under høringen i Senatet opfordrede justitsminister William Barr demokraterne til at stoppe med at bruge retssystemet som »et politisk våben« og i stedet fokusere på præsidentvalget i 2020.

Under høringen i Senatet opfordrede justitsminister William Barr demokraterne til at stoppe med at bruge retssystemet som »et politisk våben« og i stedet fokusere på præsidentvalget i 2020.

WIN MCNAMEE

3. maj 2019

USA-korrespondent, Boston – Demokratiske politikere ytrede under en høring i Senatet onsdag deres dybe frustration og vrede over justitsminister William Barrs håndtering af særlige anklager Robert Muellers rapport om den russiske påvirkningskampagne under præsidentvalget i 2016.

Den nyligt udpegede justitsminister blev blandt andet beskyldt for at have ageret som en spindoktor for Trump, da han nogle dage efter at have modtaget den klassificerede rapport på 428 sider sendte et fire sider langt resumé til Kongressen, der ifølge demokraterne ikke afspejlede Muellers konklusion om præsidentens forsøg på at undergrave undersøgelsen til fulde.

»De har brugt deres magt og autoritet som justitsminister til at beskytte præsidenten. Der er ingen forskel på Dem … og alle de andre personer, som har ofret deres engang så hæderlige renommé på vegne af svindleren og løgneren, der sidder i Det Ovale Kontor,« tordnede senator Mazie Hirono fra Hawaii.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Bekvemmeligt for demokraterne blev et kontroversielt brev, skrevet af Mueller til justitsminister Barr to dage efter offentliggørelsen af resumeet, lækket til medierne onsdag."
Bekvemmeligt, et bekvemmeligt ordvalg i en artikel, der nærmest er et knæfald for en løjnagtig amerikansk justitsminister.
Pete Seeger: Which side are you on?