Læsetid: 8 min.

I Indien vinder man valg med pengegaver og sprut for milliarder

Kontanter, alkohol og gaver til en værdi af milliarder af kroner bliver i disse uger delt ud til millioner af indere. For mange af de ofte velhavende kandidater til det indiske valg er køb af stemmer en naturlig del af valgkampen
Kontanter, alkohol og gaver til en værdi af milliarder af kroner bliver i disse uger delt ud til millioner af indere. For mange af de ofte velhavende kandidater til det indiske valg er køb af stemmer en naturlig del af valgkampen

Adnan Abidi

4. maj 2019

NEW DELHI – »Hvem, der vinder?«

Ajeet Khosla er ikke i tvivl.

»Dem, der distribuerer mest sprut på dagen.«

Vi er i kvarteret Pahargang omkring New Delhis banegård, og Ajeet Khosla, en 41-årig ejer af et mindre rejsebureau, er aktiv i kampagnen for den lokale kandidat for Kongrespartiet.

»Det er den måde, man får de sidste stemmer på, ofte de fattiges stemmer,« fortæller han. Det er en stor logistisk opgave at sikre sig, at flaskerne kommer de rigtige steder hen – de er jo tunge og fylder – så nogle kandidater foretrækker bare at give penge.

»Det er ærgerligt, for Indien har et storslået demokrati, men det er desværre virkeligheden.«

Hver dag offentliggør den indiske valgkommission en liste over konfiskerede produkter. Det har den gjort i en måneds tid, siden det stod klart, at der skulle holdes valg i landet fra den 11. april til den 19. maj.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ulrik mortensen
  • Torben K L Jensen
ulrik mortensen og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu