Læsetid: 10 min.

»Den indiske ungdomsgeneration er verdenshistoriens største – og den er desperat«

Torsdag kommer resultatet af parlamentsvalget i Indien. Forfatterinden Snigdha Poonam har de sidste fem år rejst landet tyndt og talt med unge om deres drømme. Og ikke mindst om frygten for, at de aldrig opnår dem
Torsdag kommer resultatet af parlamentsvalget i Indien. Forfatterinden Snigdha Poonam har de sidste fem år rejst landet tyndt og talt med unge om deres drømme. Og ikke mindst om frygten for, at de aldrig opnår dem

Peter Nygaard

23. maj 2019

»De unge, der i de her uger for første gang skal give deres demokratiske besyv med, er den mest desperate generation siden Indiens uafhængighed,« siger Snigdha Poonam, journalist og forfatterinde til bestsellerbogen Dreamers: How Young Indians Are Changing the World.

Vi møder hende i hendes lejlighed i det sydlige Delhi. Her er halvmørkt, selv om solen banker ned udenfor, for sådan må man leve i april, mens varmen kommer snigende. Det er forår. Og det er valgsæson.

900 millioner indere står på det tidspunkt foran at skulle vælge, om de vil give den siddende premierminister, Narendra Modi, og hans parti Bharatiya Janata Party (BJP) fem år mere. Og af dem vil ca. 100 millioner være mellem 18-26 år. Det er landet med verdens yngste befolkning, der går til valg.

Og deres størrelse i sig selv giver en følelse af berettigelse, mener Snigdha Poonam.

For ligegyldigt hvor elendig deres situation hver især ser ud, så er de del af verdenshistoriens største gruppe af relativt enstænkende unge.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Claus Nielsen
  • Lise Lotte Rahbek
  • Poul Erik Riis
  • Torben K L Jensen
  • Mikael Aktor
  • Trond Meiring
Claus Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Poul Erik Riis, Torben K L Jensen, Mikael Aktor og Trond Meiring anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Kære Anna von Sperling - Jeg lærer sgu mere om Indien af dine velskrevne artikler end man gør af Rudyard Kipling og Bollywood tilsammen - bare det at du dykker ned under glansbillederne når du beskriver hvad der rører sig af håb og forventninger i ungdommen - Indien´s håb og fremtid.
Tak for det.

Carl Plesner, Claus Nielsen, Trond Meiring og Anna von Sperling anbefalede denne kommentar