Læsetid: 4 min.

Klimaet fylder mere og mere i valgkampen til europaparlamentsvalget. Men er det nok?

Klimaet kryber op ad vælgernes dagsorden op til europaparlamentsvalget. Opbruddet i europæiske politik kan føre til etablering af en ny klimaakse i EU-parlamentet, der kan rykke hele unionen i en grønnere retning
6. maj 2019

I forrige uge stod de ti danske spidskandidater til Europa-Parlamentet bag hver deres pult på DR1 til den første tv-debat. Én efter én svarede de studievært Ask Rostrup på, hvad de ville kæmpe for, hvis de skulle blive valgt. Højst overraskende svarede otte ud af de ti, at klima var et vigtigt emne for dem. Kun Dansk Folkeparti og Folkebevægelsen mod EU nævnte ikke klimaet i deres indledning.

Klima fylder mere og mere i EU-valgkampen, og ikke kun i Danmark, hvor en måling i sidste uge viste, at klima og migration nu står side og side som det vigtigste emne for vælgerne.

Selv om klima ikke topper listen over EU-vælgernes bekymringer – det gør migration, arbejdsløshed og kriminalitet typisk – er klima lige nu det politikområde, som hurtigst bevæger sig opad på vælgernes dagsorden. Det viser data fra det store franske analyseinstitut Ipsos.

»Vi ser generelt en signifikant opadgående tendens, når det kommer til bekymring over miljø i de fleste lande,« siger Mathieu Gallard, der er analysechef i Ipsos, som laver målinger over hele kontinentet.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben Lindegaard
  • Henrik Rasmussen
  • Gert Romme
  • Ejvind Larsen
Torben Lindegaard, Henrik Rasmussen, Gert Romme og Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maya Lumina

Nej spørgsmålet er ikke om det er nok. Spørgsmålet er om det er rigtigt? I stiller aldrig de rigtige spørgsmål, fordi i ikke ved hvad i snakker om. Især når det kommer til CO2, temperatur og klima. Hvad med at fokusere på giftige kemikalier/pesticider og plastisk osv. CO2 er konspirationsvanvid og vi køber den ikke.

Niels Østergård

Maya, hvad er det for en konspirationsteori?
Kemikalier, pesticider og plastik er da ikke noget problem
Vi kan jo bare feje det ud over kanten på den pandekageflade planet vi bebor.

Torben Lindegaard

@Christian Bennike

Superspændende link til The Maastricht Debate 2019;
men hvor blev Manfred Weber fra EPP af ??