Læsetid: 2 min.

Mens EU-toppen taler om Parisaftalen, vokser presset om handling fra omverdenen

En strøm af appeller vil have EU til at forpligte sig på ambitiøse klimamål og grøn økonomisk omstilling. EU-landene er på forhånd uenige
En strøm af appeller vil have EU til at forpligte sig på ambitiøse klimamål og grøn økonomisk omstilling. EU-landene er på forhånd uenige

Robert Ghement/ Ritzau Scanpix

9. maj 2019

Fra stadig flere sider lægges der pres på de europæiske politiske ledere for at skrue op for klimaindsatsen. EU’s stats- og regeringschefer mødes i dag i Rumænien til uformelt topmøde med bl.a. klima på dagsordenen og med forventet uenighed mellem landene om EU’s langsigtede mål.

Tirsdag offentliggjorde den hidtil mest omfattende koalition af europæiske erhvervsnetværk, ungdomsorganisationer, miljøsammenslutninger, lokale myndighedsnetværk og kirkelige organisationer en fælles appel om klimahandling, stilet til de europæiske ledere.

»Vi behøver beslutsom handling de kommende ti år for at sætte os på kurs mod en omstilling, der sikrer målene i Parisaftalen, herunder initiativer der kan bremse temperaturstigningen ved 1,5 grader,« hedder det bl.a. i appellen, hvis underskrivere repræsenterer mange millioner europæere.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Lind
Morten Lind anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu