Læsetid: 6 min.

»Modi er den første leder, der har skabt det rette ’buzz’ omkring Indien«

Hun er ung, veluddannet og bruger det meste af sin tid til at sørge for, at BJP og Narendra Modi får 5 år mere på magten. For alternativet er skræmmende, mener Nupur Sharma: »Nogle gange virker det, som om Kongrespartiet holder mere med Pakistan og Kina end med Indien«
Nupur Sharma støtter uforbeholdent premierminister Modi.

Nupur Sharma støtter uforbeholdent premierminister Modi.

Peter Nygaard

18. maj 2019

Nupur Sharma er noget så usædvanligt som kvinde og ung og højt på strå i Bharatiya Janata Partiet (BJP). Faktisk ser vi ikke andre med den demografiske profil, i de fem timer vi opholder os i BJP’s hovedkvarter i det centrale Delhi. Og hun ved det godt. »Ja, jeg er nok en ny type partisoldat,« siger hun og griner lidt, mens store grupper af mænd på over 45 vandrer forbi på den monstrøse trappe op til magtens centrum.

Nupur Sharma griner ellers ikke meget. For det er alvorlige ting, der er på spil for hende den 23. maj, hvor det indiske valg slutter, mener hun.

»Valget er, om vi vil have en leder, der beskytter Indien mod ydre fjender, og løfter landet indefra, eller om vi vil have et lederskab, der godt nok taler om retfærdighed, men som i praksis putter penge i lommen på de rige, og som til tider ser ud, som om de holder mere med Pakistan og Kina end med Indien.«

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Claus Nielsen
  • Mikael Aktor
Claus Nielsen og Mikael Aktor anbefalede denne artikel

Kommentarer

Touhami Bennour

det var tidligere hvor man kunne tale om forskel mellem syd og nord Europa, da de var på den ene "Platon og på det andet vikinger. Den der med op/ned har den altid været forskel.

Kenneth Jacobsen

Hun glemmer at forholde sig til, at RSS er en hindu-fascist-organisation med utallige voldelige overfald og drab på samvittigheden. Noget den rare leder personligt har været indblandet i.

Karsten Lundsby, Claus Nielsen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar