Læsetid: 2 min.

Østrig er i dyb politisk krise, og vi får måske aldrig at vide, hvem der står bag

Tyske medier handlede måske i blinde, da de offentliggjorde de pinagtigheder, som den østrigske vicekansler Strache har gjort sig skyldig i på Ibiza. Hvad enten ukendte politiske aktivister eller forsmåede russere står bag, overskyggede selve afsløringen »alle andre overvejelser«, siger en af journalisterne bag
Den afslørende videooptagelse af vicekansler Strache har fået politiske demonstranter på gaden i Wien.

Den afslørende videooptagelse af vicekansler Strache har fået politiske demonstranter på gaden i Wien.

Florian Wieser/Ritzau Scanpix

22. maj 2019

Journalister er som bekendt tæt på at være verdens mest selvoptagede folkefærd: Hvis de ikke har noget at skrive om, så skriver de gerne om sig selv, hinandens holdninger eller de gags, andre journalister sætter op.

Hvis det ikke havde været så brandalvorligt, så kunne man få mistanken om netop dette i den grasserende østrigske skandale, hvor det højrenationalistiske FPÖ har taget afsked med regeringen, og hvor kansler Kurz og hans plan om en overgangsregering bestående af eksperter allerede har truslen om et mistillidsvotum hængende over hovedet.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Jakobs

Lad dette være en lærestreg for enhver magtfuld politiker; "tro dig ikke hævet over lov og ret"!
. Det er som om der er sket en domfældelse af en stor forbryder her, ja det er faktisk hvad der er hændt med Strache. Der for er også gennemsigtigheden over parti støtter og deslige fortsat vigtig, så vi kan vide os lidt sikret imod afpresselse og købt politik. Nordstream ll er ikke bestukket på plads i DK så vidt vides, men er Schultz ikke det.?

Det interessante er, at den skandale der overgik vicekansler Heinz-Christian Strache, hvor nogen (der menes Ruslands efterretningstjeneste) har skræmt en af Europas mest fanatiske Vladimir Putin-tilhængere, Ungarns premierminister Viktor Orban.

Det fremgik af kroatiske og rumænske medier i går, at Viktor Orban ganske pludselig vil mindske Ungarns afhængighed af Rusland, ved at købe gas i Rumænien. Men det rejser, iflg. eksperter 2 spørgsmål: - Har Rumænien har i tilstrækkelige mængder. - Og hvor hurtigt kan infrastrukturen i Rumænien mod Ungarn etableres.

Niels Duus Nielsen

Hvis en afsløring viser kriminelle aktiviteter, ser jeg ikke problemet, så længe der ikke er tale om det pure opspind. Man kan selvfølgelig diskutere timingen og kritisere journalisterne for at sidde på afsløringen, til det er politisk opportunt at publicere den, og man kan diskutere motiverne bag en afsløring, men det ændrer ikke på, at afsløringen i sig selv er en god ting.

Selvfølgelig ser man hellere sine politiske modstandere blive grebet med fingrene i honningkrukken, end man ser afsløringer af de mennesker, man godt kan lide. Assange og wikileaks blev hyldet i den liberale presse, da de afslørede Bush og co., men lagt for had, når det var Obama og Clinton, det blev afsløret for den selv samme form for magtmisbrug. Såre menneskeligt - alt for menneskeligt.

Nu var det de sorte halvfascister i Østrig, der blev ramt, hvilket glæder mig usigeligt, mens jeg ville ærgre mig gul og grøn og blå, hvis det var mine politiske helte, der blev ramt. Dog tager jeg det ikke så tungt, da min erfaring tilsiger mig, at venstrefløjen generelt er meget mindre tilbøjelig til at være korrupt end højrefløjen, som jo har korruptionen skrevet ind i deres partiprogrammer.

Det er jo også derfor, at vi blot trækker på skuldrene, hvis regeringen skulle blive afsløret i at bage atter en rævekage, mens Fanden er løs, når en repræsentant for Ø eller Å en sjælden gang gribes med bukserne nede. Selv socialkammeraterne forventes at have en højere moral end den øvrige højrefløj.

Det, der undrer mig mest, er at folk stadig stemmer på partier som Venstre, hvis folketingsgruppe ifølge Preben Wilhjelm er den velafgrænsede demografiske gruppe i samfundet, som er mest kriminel. I det omfang venstrefløjspartierne overhovedet er korrupte, er det peanuts sammenlignet med højrefløjens fiflerier.

Selvfølgelig skal korruptionen afsløres. Jeg forstår slet ikke, at det overhovedet er noget, der skal diskuteres i et oplyst samfund, og at det overhovedet diskuteres er for mig et tegn på, at vi ikke er nær så oplyste, som vi tror. At amerikanerne og amerikansk presse er meget, meget mere uoplyste end os er jo ikke en grund til selv at være ignoranter.

Niels Jakobs

Niels Duus
Korruption er særdeles udbredt , også i Venezuela eller Kina, hvor "socialismen" hersker. Kære Niels, der er ingen sande helte i virkeligheden, vi er alle blot mennesker , og de kan fristes nu og altid. Derfor har vi brug for kontrol på alle niveauer, politi og demokrati, så at når magten er blevet for selvfed og korrumperet, ja så kan du og jeg skifte ud i toppen: Er det ikke helt ubegribeligt fantastisk!