Læsetid: 4 min.

Sfinksen Robert Mueller træder tilbage og efterlader demokraterne i en klemme – rigsretssag eller ej?

Den særlige anklager kunne have indgivet sin afsked i et brev til Trumps loyale justitsminister. I stedet valgte Robert Mueller for første gang i to år at træde offentligt frem og gøre rede for de konklusioner, han drog i sin rapport om præsidenten og hans kampagne. Udtalelserne giver ekstra krudt til demokrater, der vil stille Trump for en rigsret
Den særlige anklager Robert Mueller bedyrede onsdag, at han ikke ønsker at vidne i Kongressen om sin 448-sider lange rapport om præsidentens og hans kampagne.

Den særlige anklager Robert Mueller bedyrede onsdag, at han ikke ønsker at vidne i Kongressen om sin 448-sider lange rapport om præsidentens og hans kampagne.

Doug Mills

31. maj 2019

Den særlige anklager Robert Mueller er færdig med sin to år lange undersøgelse af »Russiagate« og bedyrede onsdag, at han træder tilbage og ikke ønsker at vidne om sin 448 sider lange rapport i Kongressen.

»Rapporten er mit vidnesbyrd,« sagde den 74-årige højt agtede tidligere FBI-chef og veteran fra Vietnamkrigen i sin første offentlige fremtræden siden foråret 2017.

Muellers ni minutter lange tale gav demokratiske lovgivere og præsidentkandidater nyt krudt til at understøtte at indlede en rigsretssag mod Donald Trump. I alt 40 demokrater i Repræsentanternes Hus (der er 235) og ti af de 23 præsidentkandidater bakker nu op om ideen. Et enkelt republikansk kongresmedlem fra delstaten Michigan har endda tilsluttet sig koret.

Men demokraterne er dybt splittede om vejen frem, og de forskellige kongresudvalg, der for tiden gransker i præsident Trumps angivelige forsøg på at sabotere FBI’s og Muellers undersøgelse, synes ikke at have en samlet politisk strategi.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Bjarne Bisgaard Jensen
Eva Schwanenflügel og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Martin Burcharth

Nancy Pelosi kan vel tælle lige så godt som alle os andre.

Først skal hun sikre et flertal for Impeachment blandt de 41 medlemmer af House Judiciary Committee.
Dernæst skal der være almindeligt flertal blandt selve Repræsentanternes Hus' 435 medlemmer.
For at opnå Dom skal der desuden være kvalificeret flertal herfor på 2/3 af de 100 medlemmer af Senatet.

Set fra vore breddegrader - Østen for Atlanten - virker det godt som et Long Shot ....
endda et af de rigtig lange.

Karsten Lundsby, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar