Læsetid: 3 min.

Sidste chance for May og Corbyn til at undgå Europa-Parlamentsvalget

Det er ved at være sidste chance for Theresa May og Jeremy Corbyn at finde et nationalt Brexit-kompromis, der kan give det britiske samfund ro til at komme videre. Mislykkes det, risikerer de at få tæsk af vælgerne til EP-valget. Og lykkes det, risikerer de at få tæsk af deres egne parlamentarikere
Tirsdag eftermiddag mødtes den konservative regeringsleder Theresa May igen med Labour-leder Jeremy Corbyn i forsøget på at finde en fælles udtrædelsesaftale af EU.

Tirsdag eftermiddag mødtes den konservative regeringsleder Theresa May igen med Labour-leder Jeremy Corbyn i forsøget på at finde en fælles udtrædelsesaftale af EU.

Daniel Leal-Olivas

8. maj 2019

LONDON – Tirsdag eftermiddag mødtes den konservative regeringsleder Theresa May igen med Labour-leder Jeremy Corbyn i forsøget på at finde en fælles udtrædelsesaftale af EU. De har forhandlet siden påske, og hjørnestenen er en form for toldunion med EU, som de ifølge premierminister May »nok ikke er så uenige om, som det nogle gange bliver udlagt«.

I The Sunday Times lækkede en konservativ kilde planen for de igangværende forhandlinger, der har tre hovedområder: »Told, varetilpasning og arbejdstageres rettigheder. På disse områder vil de konservative blive nødt til at give sig,« lød det ifølge avisen.

Det artige forsøg er at få parterne til at mødes ved at gøre toldunionen midlertidig indtil næste britiske parlamentsvalg i 2022. Da ordet toldunion nærmest får dele af det konservative parti til at kaste op, vil den muligvis få et andet kaldenavn, men essensen vil være den samme.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu