Læsetid: 7 min.

»Jeg ville slet ikke have tid til journalistik, hvis jeg skulle møde i retten, hver gang der blev rejst sag mod mig«

Medierne er under massivt pres i Indien. Vi har mødt Neha Dixit, en af de undersøgende journalister, der har mærket, hvad det betyder at afsløre de magtfulde, og Siddharth Varadarajan, der blev fyret som chefredaktør på et af Indiens største aviser og i dag leder et lille, men kritisk webmagasin
Det politiske klima, der er etableret, har lukket den kritiske journalistik i Indien, siger Siddharth Varadarajan, chefredaktør ved det lille, uafhængige webmagasin The Wire.

Det politiske klima, der er etableret, har lukket den kritiske journalistik i Indien, siger Siddharth Varadarajan, chefredaktør ved det lille, uafhængige webmagasin The Wire.

Peter Nygaard

22. maj 2019

Seksårige Babita havde altid været fascineret af de røde, ottebenede krabber, der piblede frem fra mudderet under monsunen i hendes landsbygd i Assam. Hun bruger timer på at fange dem i en lille bambuskurv.

»Lav krabbekarry!« tiggede hun sin mor. Og en aften kogte hendes moder en stor gryde khangkrai alari curry til hende.

Dagen efter satte Babita sig sammen med 30 andre stammepiger fra Indiens nordøstlige stater – alle i alderen tre til 11 år – sig ind i et tog på vej langt væk: til Gujarat, hvor de skulle ’hinduficeres’ med henblik på at blive bortgift til lokale hindumænd.

De to kvindelige menneskehandlere, der gennede dem ind i vognen, var tilknyttet Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), den kulturelle organisation, der er søsterorganisation til Indiens regerende parti, BJP.

Et år efter at Babita tog afsted, var monsunen og krabberne tilbage, men hendes forældre havde stadig ikke haft kontakt med deres datter.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Erik Karlsen
  • David Zennaro
  • Torben Skov
  • Troels Ken Pedersen
  • Olaf Tehrani
  • Svend Erik Sokkelund
  • Mikael Aktor
  • Trond Meiring
Bjarne Bisgaard Jensen, Erik Karlsen, David Zennaro, Torben Skov, Troels Ken Pedersen, Olaf Tehrani, Svend Erik Sokkelund, Mikael Aktor og Trond Meiring anbefalede denne artikel

Kommentarer

Svend Erik Sokkelund

At der nogensinde skulle kunne komme en bare nogenlunde fornuftig stat ud af den syge blanding af korruption, grådighed & uendelige afarter af religiøst vanvid synes håbløst.

Det er sagt før, men tak for om artikelserien om det Indien, der bevidstløst af de fleste medier omtales som verdens største demokrati.

Anna von Sperling, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben K L Jensen, Erik Karlsen og Torben Skov anbefalede denne kommentar