Nyhed
Læsetid: 6 min.

»Soldaterne er så filtret ind i regimet, at de ikke ved, hvordan de skal komme ud«

1. maj-protesterne i Caracas' gader dannede rammen om det, oppositionen håber bliver den sidste fase i ’Operation Frihed’. Men selv de argeste modstandere af Maduro-styret er efterhånden begyndt at miste troen på, at militæret nogensinde vender revolutionen ryggen
Tilhængere af oppositionsleder Juan Guaidó er på gaden i Caracas den 1. maj.

Tilhængere af oppositionsleder Juan Guaidó er på gaden i Caracas den 1. maj.

Scanpix Ritzau

Udland
2. maj 2019

BOGOTÁ – Oscar Urbina er i trist humør, da han ringer over Whatsapp fra demonstrationen på Plaza Altamira i det centrale Caracas. Det er ellers ikke, fordi der ikke er mødt mange op til dagens 1. maj-protester mod Nicolas Maduros regime.

Men han har netop fået at vide, at en gruppe unge oppositionsstøtter, der blev påkørt af et pansret køretøj i forbindelse med tirsdagens uroligheder i den venezuelanske hovedstad, er i livsfare. Én er omkommet.

»Det, der skete i går (tirsdag, red) var ikke et statskup. Det var et forsøg på at gøre en ende på regimets magtmisbrug,« siger Oscar Urbina.

»Der er tydeligt, at regimet stadig nyder opbakning fra en stor del af den militære gren. Det har man gjort siden Chávez. Soldaterne er så filtrede ind i regimet, at de ikke ved, hvordan de skal komme ud.«

Det er episoder som den i tirsdags, der gang på gang har fået Oscar Urbina til at gå på gaden for at kræve Maduros afgang. Således også onsdag, hvor han er med i en af de mange demonstrationer, som den selverklærede overgangspræsident Juan Guaidó, der er anerkendt som Venezuelas retsmæssige statsleder af mere end 50 lande, har indkaldt til.

Afsættet til de planlagte massedemonstrationer – og urolighederne, der førte til drabet på den unge demonstrant – fandt sted tidligt tirsdag morgen lokal tid. Her erklærede Guaidó i en offentliggjort video »begyndelsen på den sidste fase i Operación Libertad«, ’Operation Frihed’, og opfordrede alle venezuelanerne til at gå på gaderne for at støtte den endelige afsked med Nicolás Maduros styre.

»Tiden er inde,« proklamerede Guiadó i optagelsen, hvor han ses flankeret af en gruppe deserterede militærfolk og oppositionslederen Leopoldo López, som de kort forinden havde befriet fra sit fangenskab.

Leopoldo López, der engang var landets mest populære oppositionsleder, blev fængslet i 2014 og senere anbragt under husarrest. Hans fangenskab var for mange venezuelanere selve symbolet på Maduros undertrykkelse af sine politiske modstandere.

»Jeg tror, at befrielsen af Leopoldo López har skabt frygt i de militære rækker og blandt regimets folk,« siger Leonor Parra.

Hun er kæreste med Oscar Urbina, men er blevet hjemme af frygt for, at militærets røgbomber skal kvæle hende grundet hendes astma.

»Vi er nødt til at blive ved med at protestere, indtil denne mand forlader magten. Vi har momentum i øjeblikket, så det er nu, vi skal blive ved. Jeg har kæmpet i 20 år for, at dette styre blev væltet.«

Kampen om militæret

Det var for 20 år siden, i 1999, at den nyvalgte præsident Hugo Chavez indledte den socialistiske revolution i Venezuela. Efter hans død i 2013 overtog den tidligere buschauffør Nicolas Maduro magten.

Maduro har gradvist nedbrudt landets demokratiske institutioner, smadret økonomien til ukendelighed og trynet sine politiske modstandere.

Den politiske og økonomiske situation har fået mere end tre millioner venezuelanere til at flygte ud af landet og Vesten til at kræve, at Maduros udskriver fair og frie valg.

Men at dømme ud fra hans seks år på magten, kommer Maduro ikke til at opgive den så let. Hans styre har indtil nu overkommet de fleste former for kriser, et land kan tænkes at gennemgå: hyperinflation, mad- og medicinmangel, længerevarende strømnedbrud, droneangreb, amerikanske sanktioner og militære afhoppere.

Om Maduro bukker under denne gang, afhænger nærmest ene og alene om, hvorvidt det lykkes Guaidó at fravriste militærets støtte fra præsidenten. Det forklarer Phil Gunson, der er mangeårig korrespondent i Latinamerika og nuværende senioranalytiker ved tænketanken Crisis Group, hvor han følger situationen i Venezuela tæt.

»Guaidó har hårdt brug for militærets støtte, ikke bare til at vælte Maduro, men også på den lange bane. Der er mange væbnede grupper i Venezuela, der fortsat støtter regimet. Hvis Guaidó skal lykkes med at gennemføre den lovede demokratiske transition, har han brug for militæret for at sikre, at der ikke udbryder væbnet konflikt i Venezuela,« siger Phil Gunson.

Om det lykkes er en anden historie. Tirsdag florerede der dagen igennem rygter om, at en stor andel af Maduros styrker var på nippet til at skifte side.

»I dag er det klart for os, at de væbnede styrker er med folket og ikke med diktatoren,« bekendtgjorde Guaidó selv.

Den ellers så åbenmundede præsident Maduro gav ikke meget lyd fra sig, mens optøjerne stod på tirsdag i Caracas’ gader. Det fik nye rygter til at svirre om, hvorvidt han allerede havde erkendt nederlaget og flygtet ud af landet. Cuba lød det hyppigst forekommende bud på en destination.

Sent om eftermiddagen lokal tid kom den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo med sit bidrag til rygtestrømmen, da han over for CNN påstod, at Maduro havde planlagt at flygte til netop Cuba samme formiddag, men at russiske repræsentanter i Caracas skulle have talt ham fra det.

Få timer senere viste Maduro sig så for første gang selv på nationalt TV. Her manede han til besindighed og gjorde det klart, at »kupforsøget« var blevet effektivt slået ned. Langt størstedelen af de militærfolk, der havde poseret med Guaidó samme morgen, skulle hurtigt have vendt ham ryggen, »da det gik op for dem, at det hele var et forsøg på et statskup«, forklarede Maduro.

»Jeg talte i telefon med dem. De fortalte mig, at de var blevet narret af lederne af dette komplot,« lød det fra præsidenten.

For Phil Gunson er det svært at afgøre, hvilken af de to præsidenters udlægninger, der er tættest på sandheden.

»Maduro påstår, at han har militærets fulde støtte, hvilket jo åbentlyst ikke er tilfældet. Der er afgjort bred utilfredshed med ham i alle dele af samfundet, og han har næppe opbakning til endeligt at slå oprøret ned. Omvendt er det meget vanskeligt at vurdere, om der er hold i det, når Guaidó påstår, at flere højtrangerende officerer bakker op om ham,« siger Phil Gunson.

Siden Guaidó trådte frem i lyset i januar og udnævnte sig selv til Venezuelas midlertidige præsident, har han offentligt forsøgt at overbevise ledende skikkelser i militæret om at vende Maduros regime ryggen. Han har bestandigt henvist til den venezuelanske forfatning, der siger, at i tilfælde af en situation, hvor der ingen legitim præsident er, er det parlamentsformanden, der automatisk træder til.

»Indtil nu ser det ikke ud til at være lykkedes. Selv om både John Bolton og Mike Pompeo (hhv. USA’s nationale sikkerhedsrådgiver og udenrigsminister, red.) har påstået, at Venezuelas militære ledere længe har ønsket Maduros afgang, er der ikke sket meget på den front. Måske har de fået kolde fødder,« siger Phil Gunson.

Guaidó kan ende bag tremmer

Allerede i slutningen af februar forsøgte Juan Guaidó under et storstilet velgørenhedsshow i den colombianske grænseby Cúcuta at overbevise de venezuelanske styrker om at vende regimet ryggen. Kun få soldater valgte dengang at hoppe af, og optrinnet blev aldrig den milepæl på vejen mod et magtskifte i Venezuela, der var lagt op til.

Guaidó har dog ikke tabt oppositionens støtte, vurderer Phil Gunson.

»Guaidó er en karismatisk og talentfuld leder, der som den eneste har evnet at samle oppositionen i Venezuela. Så længe han er på fri fod, vil folket støtte op om ham,« siger Phil Gunson.

Men selv om Guaidó synes at ride på den samme bølge af optimisme som for to måneder siden, kan bestræbelserne på at gennemtvinge et magtskifte denne gang ende værre for oppositionslederen.

»Det er ikke utænkeligt, at Maduro kan finde på at bruge de seneste dages begivenheder som en undskyldning for at fængsle Guaidó,« siger Phil Gunson.

Donald Trump og hans ministre har tidligere truet Maduro med bål og brand, hvis han så meget som krummer et hår på den selvudnævnte præsidents hoved. Flere iagttagere mener, at det var det, der afholdt Maduro fra at arrestere Guaidó, da han i begyndelsen af marts vendte tilbage til Caracas efter en charmerundtur i Latinamerika.

Onsdag lød der på ny trusler fra USA om, at det kunne blive nødvendigt at intervenere militært. Det er dog usandsynligt, at det vil ske, selv hvis Guaidó skulle blive anholdt, mener Phil Gunson. Og det er Maduro godt klar over.

»Der er ingen appetit i Trump-administrationen på at intervenere i Venezuela. Trumps inderkreds ved godt, at det ikke ville blive en simpel proces. Hvis man fjerner Maduro ved magt, uden at Guaidó har støtte fra militæret, kan det ende med at forværre situationen,« siger Phil Gunson.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Daniel Joelsen

En 1. maj basker fra Information. Billeder fra et land der er kørt op i et farligt hjørne pga. militær, økonomisk og politisk pression.
Der er et andet regime i en ligeså horribel situation, som ikke er under pression, og som også har olie. Her er 38 mennesker for nyligt blevet offentligt halshugget i et masseorgie.
Billeder af 1. maj demonstrationer der mødes af gas, hunde eller stave kan i år leveres fra bl.a. Danmark, Frankrig og Rusland.

Niels Duus Nielsen, Jens Bryndum, Alvin Jensen, Peter Beck-Lauritzen, John Andersen, Anders Graae, Harald Strømberg, Michael Kragh Rosenkilde, Palle Yndal-Olsen, Mogens Holme, Torben Skov, Torben K L Jensen og Leif Jacobsen anbefalede denne kommentar
Leif Jacobsen

Først et par ord om senioranalytiker ved tænketanken Crisis Group og om tænketanken. International Crisis Group er en konservativ højreorienteret tænketank, der maskerer sig selv som progressiv. Den blev grundlagt af Hillary Clinton tilhænger, George Soros. Phil Gunson’s arbejdsgivere, International Crisis Group, indeholder nogle meget bemærkelsesværdige navne. Den ene er selvfølgelig grundlæggeren, George Soros. En anden er en canadisk milliardær, Frank Guistra. Noter navnet, da det sandsynligvis vil dukke op i de kommende uger, når detaljerne i de amerikanske undersøgelser om de ulovlige eller skyggefulde forhold i Clinton’s Fond. Guistra’s UrAsia Energy Ltd. dukker op i undersøgelsen af ​​den berygtede Uranium-skandale, da Hillary Clinton var udenrigsminister, som nogle mener, er den virkelige Russiagate-skandale. Den amerikanske justitsminister har sagt, at han vil iværksætte en undersøgelse af Hillary Clinton.
Hvis Guaidó kommer til magten og privatiserer PDVSA, vil amerikanske olieselskaber, især Chevron og Halliburton, opnå rekordoverskud i verdens mest olierige land, som de gjorde i Irak efter privatiseringen af ​​den nationale olieindustri efter USA’s intervention.
I de seneste tyve år har kritikere af den amerikanske udenrigspolitik bemærket, at det ofte er lande med betydelige oliereserver, der er mål for amerikansk støttede "humanitære" interventioner med det formål at
"genoprette demokratiet." Analyser af de næsten to årtier lange amerikanske indsatser for regeringsskifte og “fremme af demokrati" i Venezuela har længe været knyttet til den kendsgerning, at det sydamerikanske land har verdens største oliereserver.
Indsatsen for at vælte Nicolás Maduro er imidlertid blevet bemærket ved kup-arkitekternes åbenhed, ved at indrømme, at den drivende faktor bag denne aggressive politik er, at give amerikanske virksomheder, især Chevron og Halliburton, kontrol over de venezuelanske olieressourcer.
I sidste uge tweetede senator Marco Rubio:
“De største [amerikanske] købere af venezuelansk olie er Valero Energy & Chevron. Raffinering af tung råolie fra Venezuela understøtter mange arbejdspladser på Golfkysten.
For disse amerikanske arbejderes skyld håber jeg, at de vil begynde at arbejde med præsident [Juan] Guaidó’s administration og afskære det illegale Maduro regime."
Nogle få timer efter Rubio’s tweet optrådte John Bolton, som aktivt støttede det mislykkede Venezuela-kup i 2002, på Fox News og fortalte følgende:
"Vi kigger på olieaktiverne. Det er den vigtigste enkelt indkomstkilde for regeringen i Venezuela. Vi ser på, hvad vi skal gøre med det."
Han fortsatte:
“Vi har samtaler med store amerikanske virksomheder nu, som enten er i Venezuela eller i tilfældet med Citgo her i USA. Jeg tror, ​​vi forsøger at nå det samme slutresultat her .... Det vil gøre en stor forskel for USA økonomisk, hvis vi kunne få amerikanske olieselskaber til virkelig at investere i og producere oliekapaciteten i Venezuela.”

Let’s be absolutely clear, America is an oil company with an army.

Niels Duus Nielsen, Kjeld Jensen, Alvin Jensen, Flemming Berger, Peter Beck-Lauritzen, Jens Kofoed, Brian Nocis Jensen, Jens Peter Madsen, Kent Bajer, Mikkel Dahl, John Andersen, Anders Graae, Michael Waterstradt, Viggo Okholm, Harald Strømberg, Per Torbensen, Michael Kragh Rosenkilde, Henrik Leffers, Steen Sohn, Palle Yndal-Olsen, Mogens Holme, Dorte Sørensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben Skov og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Vil Information ikke godt komme med uddybning af - "den venezuelanske forfatning, der siger, at i tilfælde af en situation, hvor der ingen legitim præsident er, er det parlamentsformanden, der automatisk træder til." -
- Blev Nicolas Maduro ikke valgt ved en folkeafstemning - hvor oppositionen nægtede at deltage. Det betyder vel ikke at der ingen legitim præsident er?
- mener at have hørt i P1 ,at Juan Guaidó, valg som parlamentsformand også var lidt mærkeligt - vil Information ikke godt komme med en uddybning.

Niels Duus Nielsen, Kjeld Jensen, Torben Skov, Jens Bryndum, Alvin Jensen, Peter Beck-Lauritzen, Mogens Holme, Brian Nocis Jensen, Jens Peter Madsen, Mikkel Dahl, John Andersen, Anders Graae, Viggo Okholm, Michael Kragh Rosenkilde, Henrik Leffers, Gustav Alexander og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Gustav Alexander

Hvor er Guaido's legitimitet? 50 lande har anerkendt ham, forstår man i artiklen - men manden er jo ikke valgt og har ingen hjemmel i venezuelansk lov, til at antage stilling af interim præsident. Det er et udemokratisk kupforsøg mod en folkevalgt præsident. Maduros genvalg blev iøvrigt anerkendt af internationale observatører. EU og USA valgte - trods rapporterne fra tyske, engelske og franske observatører - ikke at anerkende valget; også selvom de ikke selv havde sendt officielle observatører!

Jeg synes at information får et enormt etisk problem, når de bringer så doven og ureflekteret journalistik. Skal man forstå at det er det internationale samfund, der via anerkendelse, vælger "demokratiske" ledere? Skal vi anerkende et kup uden folkelig legitimitet til fordel for en folkevalgt præsident? Hvorfor spiller alle de liberale medier nu samme spil, som før invasionen af Iraq eller op mod bombningen af Libyen

Det siger meget om journalistikkens fundamentale naivitet som fag, at man stadig ikke har lært at Washingtons interesser ikke er synonyme med 'frihed' og 'demokrati'. .

Niels Duus Nielsen, Kjeld Jensen, Torben Skov, Jens Bryndum, Ida Larsson, Alvin Jensen, Flemming Berger, Peter Beck-Lauritzen, Mogens Holme, Brian Nocis Jensen, Ulla Nielsen, Jens Peter Madsen, Palle Yndal-Olsen, flemming pedersen, Mikkel Dahl, John Andersen, Anders Graae, Johnny Christiansen, Michael Waterstradt, Harald Strømberg, Daniel Joelsen, Per Torbensen, Michael Kragh Rosenkilde, Nike Forsander Lorentsen og Henrik Leffers anbefalede denne kommentar
Pia Handberg

Dette er et nyt lavpunkt i såkaldt journalistik.

Det går galt allerede i overskriften: »Soldaterne er så filtret ind i regimet, at de ikke ved, hvordan de skal komme ud«
Her var det vel værd at nævne, at det venezuelanske militær er baseret på værnepligt. Dette skulle jo sikre, at militærets politiske observans nogenlunde svarer til befolkningens selvfølgelig med den undtagelse, at overklassens sønner ofte finder en grund til at unddrage sig militærtjeneste, hvilket taler for, at militæret med overvejende sandsynlighed tenderer til at være loyalt mod den siddende regering, der jo politisk repræsenterer under- og middelklassen.

Det skal bemærkes, at den venezuelanske befolkning består af 60 pro cent mestizoer og sorte og 40 pro cent hvide, hvor de sidste traditionelt har udgjort de højere sociale lag. Med Chavez-revolutionen blev der vendt op og ned på denne tingenes tilstand i hvert fald så langt, at der blev investeret store summer i forbedret sundhed, uddannelse og boliger til de fattigste. F. ex. blev der bygget 2 millioner boliger til mennesker fra slumområder.
Dette var alt sammen sympatisk, men aldeles upopulært i Washington og i den lokale overklasse, der derfor har lagt store anstrengelser i at vælte Chavistist-styret fra dag et med hele US-arsenalet af embargo, sabotage og direkte kupforsøg.
Alt dette var omsonst så længe olieprisen var høj og embargoen ikke total, men i dag, hvor disse ting har ændret sig vejrer den lokale overklasse morgenluft og lover hele befolkningen forbedrede levevilkår når man overtager regeringsmagten.

Dette har måske en grad af realisme på den korte bane, idet vennerne i Washington har lovet adgang til ny kreditter, køb af statslige virksomheder i olieindustrien og ophævelse af embargoen samt frigivelse af indefrosne statslige midler fra vestlige banker i tilfælde af regeringsskift.

Det er værd at bemærke, at alene de indefrosne statslige midler udgør i omegnen af 100 milliarder kroner. Hvis man vitterlig havde den brede befolknings ve og vel som et vigtigt mål, forekommer det vel en anelse urimeligt at forhindre indkøb af fødevarer og medicin ved spærring af statslige konti og blokering for adgangen til at sælge olie på verdensmarkedet.

Endvidere har Venezuela over de seneste år stort set afviklet den offentlige gæld, så der synes ikke at være tvivl om regeringens vilje til at honorere finansielle forpligtelser, så det er svært at se, hvorfor man skulle gøre kreditgivning afhængig af regeringsskift, med mindre dette er det alt overskyggende mål med hele øvelsen.

Hvad personen Guaidó angår, så er det jo aldeles indlysende, at han er uden den ringeste demokratiske legitimitet i følge den Venezuelanske forfatning, idet Maduro, uanset hvad man måtte mene om manden, vandt det seneste præsidentvalg med overvældende majoritet.

Alt i alt er der i Venezuela tale om en ulykkelig situation skabt om ikke udelukkende så i hvert fald i høj grad af Washington i samarbejde med en lokal overklasse. Det var disse konfliktflader, der burde afdækkes i enhver hæderlig journalististisk dækning af situationen.

Søren Sørensen, Niels Duus Nielsen, Torben Skov, Alvin Jensen, Flemming Berger, Peter Beck-Lauritzen, Mogens Holme, Brian Nocis Jensen, Torben K L Jensen, John Andersen, Harald Strømberg, Gustav Alexander, Ulla Nielsen, Jens Peter Madsen, Palle Yndal-Olsen, Michael Waterstradt, Holger Madsen, Kent Bajer, Anders Graae, Mikkel Dahl og Michael Kragh Rosenkilde anbefalede denne kommentar
Michael Kragh Rosenkilde

Kunne vi ikke godt få en avis i Danmark, bare ÉN der ikke ukritisk gentager CIA talking points og er stenograf for den folkemorderiske Saudi-støttende og korrupte hvid supremacist regering?

Søren Sørensen, Jens Bryndum, Torben Skov, Alvin Jensen, Peter Beck-Lauritzen, Brian Nocis Jensen, John Andersen, Torben K L Jensen, Jens Peter Madsen, Michael Waterstradt og Pia Handberg anbefalede denne kommentar
Gustav Alexander

Michael Kragh Rosenkilde,

Her tror jeg kun vi kan mønstre yderste venstrefløjs medier som Arbejderen, der dækker krisen i Venezuela fra et Washington kritisk perspektiv, hvor der dog stadig er plads til kritik af Maduros impotente politik overfor landets krise.

I de borgerlige medier anses Arbejderens perspektiv for "ideologisk" - men den blinde støtte til selvsamme tomme argumenter, der ledte til Iraq og Libyen udgør åbenbart, til forskel, et magtkritisk perspektiv i deres øjne. Det er vel op til individuel inklination om man bør grine eller græde. De borgerlige medier har dog lært af fortiden! Iraq var løgn og bedrag, Libyen var en tragdie, men denne gang, så er det altså sandt! Nu handler det om frihed og demokrati!

Journalistik er og bliver den pseudoakademiske kunst at inkubere ideologisk ensretning i verdens befolkninger. ubetvivlet ortodoksi er tankefrihed, ensretning er magtkritik og oligarki er demokrati.

Søren Sørensen, Michael Kragh Rosenkilde, Niels Duus Nielsen, John Andersen, Jens Bryndum, Torben Skov, Alvin Jensen, Flemming Berger, Peter Beck-Lauritzen, Jens Kofoed, Mogens Holme, Anders Graae og Palle Yndal-Olsen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Guaido er oplagt US-lakaj, ligesom Karzai. Målet er, som altid, billig olie til USA og amerikanske interesser (læs Cheney, Bush etc).
Intet nyt, så få så skrevet en sandfærdig beretning om Venezuela, kære Information!
Og giv EU skarp kritik af deres "medløberi" med US.

Søren Sørensen, Michael Kragh Rosenkilde, John Andersen, Jens Bryndum, Torben Skov, Michael Waterstradt, Alvin Jensen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Ida Larsson

Nu har endnu et kupforsøg højst sandsynligt slået fejl. Guaido prøvede ellers at købe befalingsmænd inde i hæren, og fik dem til at levere tusindvis af våben til et venezuelansk fængsel. De håbede at kunne befri fangerne og slippe dem løs i gaderne mod befolkningen. Dette mislykkedes dog, og trods opfordringen for rullende tv kameraer fra Guaido til hæren og befolkningen om at komme ud på gaderne og tilslutte sig "revolutionenen", skete det ikke. Rent faktisk endte adskillige soldater med at stå frem og sige, at de har været manipuleret af korrupte befalingsmænd inde i hæren betalt af USA.

Alt dette her postur var et håb på vold og drab i gaderne. Eller alternativt at Maduro havde forsøgt at anholde Guaido, for så havde USA (i følge dem selv) en undskyldning for intervention

Dette endte endnu en gang indtil videre dybt pinligt for USA og pt. har Lopez og Guaido søgt tilflugt på den spanske ambassade.

Er i øvrigt enig de fleste kommentarer, der undrer sig over Informations fortsatte dårlige dækning af hvad der sker i Venezuela.

Michael Kragh Rosenkilde, Niels Duus Nielsen, Kjeld Jensen, Michael Waterstradt, John Andersen, Palle Yndal-Olsen, Jens Bryndum og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Kjeld Jensen

Vi fulgte kupforsøget time for time på Telesur. Det var en mindre deling soldater, omkring 100, der blev kommanderet ud på "speciel mission" tidligt om morgenen. Da de opdagede, at de skulle besætte militærets lufthavn, La Carlota, nægtede 80 af dem at følge ordre. Tilbage var så kun de 20, som endte omringet på en motorvejsbro. Generalen for hæren kom snart på skærmen og fortalte historien og udtrykte sin fortsatte støtte til landets eneste lovlige regering, Maduros. Det er kernen i historien - resten er fis og spin i medier - og som vi ser, kan der spinnes videre...
Befolkningen fik hurtigt nyheden, og fra morgenstunden strømmede de i tusindvis til gaderne ved regeringspaladset for at vise deres støtte og fysisk "beskytte" deres regering. Der var en masse bedsteforældre ude den morgen.
Se også https://videosenglish.telesurtv.net/v...

Michael Kragh Rosenkilde, Niels Duus Nielsen og Michael Waterstradt anbefalede denne kommentar
Palle Yndal-Olsen

Jeg gad godt være en flue på væggen i Informations redaktionslokale, når de diskuterer linien i forhold til Venezuela og andre progressive stater i Sydamerika, for jeg har svært ved at forstå, at en ellers rimeligt vederhæftig avis kan finde det ok at fylde sine læsere med så stærkt tendentiøse artikler - for nu at sige det mildt. Er det arven fra Outze, der lurer - eller f..... er der galt ?

Michael Kragh Rosenkilde, Harald Strømberg og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar