Læsetid: 10 min.

I South Bend har man længe vidst, at Pete Buttigieg kunne drive det til noget stort

37-årige Pete Buttigieg forlod byen South Bend for at studere på de bedste universiteter i verden. Da han kom hjem igen, vandt han borgmesterposten i en rekordung alder og vendte byen på hovedet. Han er ikke favorit til at blive USA’s næste præsident, siger de lokale, men han har det, der skal til
Demokraten Pete Buttigieg kan blive manden, der skal tage kampen op mod Donald Trump ved næste præsidentsvalg. På mange punkter er han den nuværende præsidents diametrale modsætning.

Demokraten Pete Buttigieg kan blive manden, der skal tage kampen op mod Donald Trump ved næste præsidentsvalg. På mange punkter er han den nuværende præsidents diametrale modsætning.

Arkivfoto: Ritzau Scanpix

18. maj 2019

SOUTH BEND – Da jeg første gang interviewede borgmester Pete Buttigieg i sommeren 2017, var det til magasinet på det lokale University of Notre Dame, og regnen stod ned i South Bend, Indiana.

Idet jeg trådte ind ad døren til hans kontor, sagde Pete Buttigieg:

»Ikke dårlig vejr, bare dårlig klær,« på noget der mindede om dansk, men nok snarere var norsk.

Det var ikke ligefrem en sætning, jeg forventede at høre fra en borgmester for en mellemstor industriby i det amerikanske Midtvesten. Men i det hele taget formåede Pete Buttigieg dengang – ligesom i dag – at overraske.

Som han stod der i sine pæne herrebukser, hvide skjorte, blå slips og babyface, kunne jeg ikke lade være med at tænke på, at det var meget heldigt, at han havde ladet jakken hænge i skabet, så han ikke lignede den rene konfirmand.

Hans tøjstil er så fast, at en joke i byen i dag går på, at han må have et værelse fyldt med de jakker, han aldrig har på, men som må være fulgt med habitbukserne.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Joe Biden fører stort over Bernie Sanders i meningsmålingerne i USA - hvis han bliver præsidentkandidat vinder Donald Trump.

Michael Friis

Positiv omtale, men Ingenting om hvad Pete vil gøre som præsident ?

Niels Duus Nielsen, Diego Krogstrup, Martin Rønnow Klarlund og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Det er mærkeligt, som virkeligheden ikke står mål med forventningerne til præsidentkandidater, som tilmed får nobelprisen - viser det sig udelukkende for deres oratoriske evner.

Men deep state har lange fangarme - og the kennedys blev likvideret.