Læsetid: 6 min.

Sydafrikas regerende ANC-parti beder vælgerne om at redde det fra sig selv

ANC har regeret Sydfrika i 25 år og står også til genvalg onsdag, men er ramt af eksistentielt truende splittelse, ’moralsk krise’ og indre korruption – og det skaber nagende usikkerhed om, hvor Afrikas ’regnbuenation’ er på vej hen
ANC har regeret Sydfrika i 25 år og står også til genvalg onsdag, men er ramt af eksistentielt truende splittelse, ’moralsk krise’ og indre korruption – og det skaber nagende usikkerhed om, hvor Afrikas ’regnbuenation’ er på vej hen

NIC BOTHMA

6. maj 2019

CAPE TOWN – Major Mgxaji, en tidligere fagforeningsleder i den fattige township Khayelitsha, blev i 1970’erne og 80’erne fængslet og torteret gentagne gange for sin politiske aktivisme til fordel for ANC.

»Det er ikke samme parti som dengang,« siger den 67-årige i et interview foretaget i Khayelitsha, hvor tilbagevendende strømafbrydelser i de seneste måneder siges at udspringe af korruption i det nationale elforsyningsselskab.

»ANC-typerne kæmper nu for at mele deres egen kage i stedet for at forbedre levevilkårene for vores folk. Det er en meget farlig udvikling,« siger Major Mgxaji.

25 år efter at partiets valgsejr i Sydafrikas første frie valg indvarslede en ny demokratisk æra for ’Regnbuenationen’, appellerer African National Congress nu til sin vælgere om at redde landet fra en »moralsk krise«.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu