Læsetid: 8 min.

Syriske Noor Haddad spyer satire fra sit køkkenbord, og syrerne elsker det

En tilsløret kvinde, der sarkastisk kommenterer syrisk politik fra sit køkkenbord, er blevet et hit blandt millioner af seere i og uden for Syrien. »Hvis de siger, kvindens plads er i et køkken, skal jeg vise dem, hvad den plads kan bruges til,« fortæller Noor Haddad, da Information følger hende en dag på arbejde
Mellem optagelserne til talkshowet befinder Noor Haddad sig i omklædningsrummet for at gøre sig klar eller tage en pause. Redaktionen har blandt andet til opgave at holde øje med de nyheder og det mediebillede, som det syriske regime søger at udbrede – og så imødegå det med sarkastiske og satiriske kommentarer.

Mellem optagelserne til talkshowet befinder Noor Haddad sig i omklædningsrummet for at gøre sig klar eller tage en pause. Redaktionen har blandt andet til opgave at holde øje med de nyheder og det mediebillede, som det syriske regime søger at udbrede – og så imødegå det med sarkastiske og satiriske kommentarer.

Charlotte Schmitz

14. maj 2019

ISTANBUL – Med sine store nøddebrune øjne betragter Noor Haddad sig kritisk i omklædningsrummets vældige oplyste spejl. Hun justerer lidt på sit violette hovedslør. I den anden hånd holder hun en makeupboks. Hun lægger de sidste lag. Om lidt er hun klar til at gå i studiet, klar til at levere endnu et af sine politiske talkshows, der er blevet berømte for deres sorte sarkastiske humor.

I den arabiske verden og navnlig i Syrien er Noor Haddad kendt som kvinden, der kan tale politik fra et køkkenbordsperspektiv. Når Noor Haddad går gennem Istanbuls gader, bliver hun ofte genkendt af de mange syriske flygtninge, som bor her. Gang på gang spørger forbipasserende, om de må tage en selfie sammen med hende.

Noor Haddad er 33 år. Hendes forældre er syrere fra Aleppo, men hun har aldrig selv boet i Syrien – hun er vokset op i et af de små arabiske golfemirater, og var kun engang i sin barndom på sommerferiebesøg i forældrenes hjemland.

»Dengang følte jeg ikke nogen særlig tilknytning til Syrien,« siger hun med næsten brødebetynget stemme.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
  • Svend Erik Sokkelund
David Zennaro, Eva Schwanenflügel og Svend Erik Sokkelund anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu