Læsetid: 10 min.

Ulovlig støtte, hvidvask, falske bifarme og mord: Her er EU’s »mareridtssager« siden sidste valg

Information giver dig et overblik over nogle af den forgangne valgperiodes sager om misbrug af EU-midler
I 2015 kom det frem, at Dansk Folkeparti havde brugt Europa-Nævnets penge på en sejltur med skonnerten ’Halmø’ under kommunalvalget i 2013. På den ti-dage lange sejltur brugte DF 976.678 kroner. Det er én af flere EU-svindelsager, europæiske partier er blevet grebet i, siden det seneste Europa-Parlamentsvalg.

I 2015 kom det frem, at Dansk Folkeparti havde brugt Europa-Nævnets penge på en sejltur med skonnerten ’Halmø’ under kommunalvalget i 2013. På den ti-dage lange sejltur brugte DF 976.678 kroner. Det er én af flere EU-svindelsager, europæiske partier er blevet grebet i, siden det seneste Europa-Parlamentsvalg.

Jens Dresling

20. maj 2019

Skandalerne har plaget de europæiske politikere i denne valgperiode. Både Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, den tjekkiske premierminister, lederen af det rumænske Socialdemokrati og den polske justitsminister. Her er et overblik over alle er sager, der kan påvirke de kommende budgetforhandlinger i EU, lyder det fra en ekspert.

Danmark: MELD og FELD

I den danske EU-debat har Morten Messerschmidts skandalesag om det nu nedlagte MELD og FELD fyldt meget – ikke mindst fordi Morten Messerschmidt er en udtalt kritiker af EU, fordi han selv har stemt imod en lov om større antisvindelindsats, og fordi han, som Berlingske skrev i en leder, er »den første til at kritisere EU, når det gælder overforbrug og sløseri eller direkte svindel med penge«.

Sagen går helt tilbage til 2012, hvor en gruppe af EU-skeptiske partier, herunder Dansk Folkeparti, gik sammen om at danne den europæiske alliance MELD og den tilknyttede politiske fond FELD.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Gert Romme
  • Peter Beck-Lauritzen
  • Eva Schwanenflügel
  • Frede Jørgensen
Gert Romme, Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel og Frede Jørgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Martine Amalie Krogh & Mette Kyed

Det er godt nok trist, at de langfingrede DF'ere får Danmark med på en sådan korruptionsliste.

Men det er desværre et mønster - de tyvagtige DF'erne rager bare til sig, om det så gælder jernbane til Billund eller omfartsvej ved Mariager.

Brian Nocis Jensen, Gert Romme og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Støtte åbenhed om budgetterne (hvormeget har de enkelte lande fået til hvilke projekter) og så med en efterfølgende fysisk kontrol! Hvor svært er det? Offentlige midlers brug, skal bare være transparente og det gælder også politikkernes skalten og valten med vederlag, diæt, skattefrie tillæg, pensionsordninger osv.!

Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen og Tue Romanow anbefalede denne kommentar