Læsetid: 7 min.

Vestager & de andre: Fem mulige kandidater til EU-tronen

Kampene om EU’s topposter er i fuld gang. Hvem skal overtage rollen som kommissionsformand efter Jean-Claude Juncker? Eller hvad med Donald Tusk, hvem skal erstatte ham på posten som formand for Det Europæiske Råd? Vi tegner her fem små portrætter af mulige kandidater til de magtfulde poster
Efter sin indsats mod monopolistiske techgiganter fra Silicon Valley er den 51-årige konkurrencekommissær Margrethe Vestager fra den liberale ALDE-gruppe det hotteste navn i europæisk presse til posten som kommissionsforkvinde.

Efter sin indsats mod monopolistiske techgiganter fra Silicon Valley er den 51-årige konkurrencekommissær Margrethe Vestager fra den liberale ALDE-gruppe det hotteste navn i europæisk presse til posten som kommissionsforkvinde.

Olivia Loftlund

31. maj 2019

Konservative Weber, liberale Vestager, røde Timmermans, ’eurokratiske’ Barnier eller ’grønne’ Keller.

Politisk ståsted og ikke nationalitet burde måske være afgørende, når den næste kommissionsformand skal findes – men sådan spiller klaveret ikke nødvendigvis i magtkampen om EU’s mest magtfulde post.

Vi tegner fem små portrætter af de mulige kandidater til EU’s topposter.

Margrethe Vestager

Efter sin indsats mod monopolistiske techgiganter fra Silicon Valley er den 51-årige konkurrencekommissær Margrethe Vestager fra den liberale ALDE-gruppe det hotteste navn i europæisk presse til posten som kommissionsforkvinde.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Mathias Sonne

Hey Mathias ... svarer du den uvidende hob ??
I har en lidt forskellig politik blandt Informations journalister.

Spørgsmålet er, hvorfor du blander valget af formand for EuropaParlamentet ind i det puslespil, som Stats- og Regeringslederne skal lægge i Rådet ??

EuropaParlamentet vælger som bekendt selv sin formand .... eller hva' ??

Som konkurrencekommisær arbejdede jeg med...konkurrence ikke demokrati.

Hjemme i Danmark kan du få nøglerne til statsministeriet om du er lille og tyk eller stilet-høj og tynd sågar hvis du er en hulemands-krigsmaniac, men hvis du vil ha nøglerne til en postkasse i skattely-land, så skal der være rigtig konkurrence. Og det betyder at så skal du være rig. Det har jeg arbejdet meget for. Sådan er det jo.......
- M. Vestager