Læsetid: 6 min.

Et år med populistregeringen har lammet et Italien i evig valgkamp

Italiens populistregering fylder et år – og spekulationerne går på, om den bliver meget ældre. Samarbejdet mellem Lega og Femstjernebevægelsen fremstår paralyseret, og mens partilederne fører evig valgkamp, sejler økonomien, og EU truer med nye budgetsanktioner
Legas Matteo Salvini og Femstjernebevægelsens Luigi Di Maio (i forgrunden) anklages for at bruge mere tid på at skændes med omverdenen og hinanden end på at regere Italien.

Legas Matteo Salvini og Femstjernebevægelsens Luigi Di Maio (i forgrunden) anklages for at bruge mere tid på at skændes med omverdenen og hinanden end på at regere Italien.

Ritzau Scanpix

5. juni 2019

TRENTO, ITALIEN – Den italienske premierminister, Giuseppe Conte, har fået nok af at stå i spidsen for en alvorligt samspilsramt regering. Hvis I ikke stopper med at skændes, går jeg min vej, truede han regeringens koalitionspartnere på en usædvanlig pressekonference mandag aften.

Her anklagede han regeringens partiledere for at være mere interesserede i at høste ros på sociale medier end i at tage ansvar for at regere landet.

»Jeg beder begge disse politiske kræfter om at beslutte, om de ønsker, at regeringen skal overleve,« sagde Conte.

»Jeg ønsker et klart, utvetydigt og hurtigt svar. Hvis de ikke påtager sig deres ansvar, vil jeg simpelthen træde tilbage.«

Det er nu et år siden, at akademikeren Conte, der indtil da havde været ukendt for langt de fleste italienere, og som var fuldstændig uerfaren som politiker, blev sat i spidsen som den nominelle leder af en koalition bestående af det højrenationale parti Lega og protestpartiet Femstjernebevægelsen.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Maj-Britt Kent Hansen
Eva Schwanenflügel og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu