Læsetid: 8 min.

Berlin fastfryser huslejerne, prøvekrig i Golfen og andre udvalgte historier fra verden

Private lejeboliger i Berlin får frosset huslejen i fem år, ebolaudbruddet i DR Congo spreder til Uganda: Kina maser sig ind mellem Nordkorea og USA; Irans revolutionsgarde giver en smagsprøve på krig i Golfen.
Selv om alt nybyggeri er undtaget fra femårsreglen, frygter kritikere især, at investorerne vil slå en bue uden om Berlin og dermed øge boligmanglen yderligere.

Selv om alt nybyggeri er undtaget fra femårsreglen, frygter kritikere især, at investorerne vil slå en bue uden om Berlin og dermed øge boligmanglen yderligere.

John Macdougall

22. juni 2019

Her er fire vigtige internationale historier, som du måske er gået glip af i løbet af ugen.

Tilmeld dig i bunden af artiklen, hvis du vil modtage Verdens Gang i din indbakke hver fredag aften.

  • Berlin fastfryser huslejerne efter stærke lejerprotester

De fleste liberale kommentatorer er for tiden helt oppe i det røde felt i Berlin.

Den rød-rød-grønne berlinske regering bestående af SPD, Die Linke og De Grønne har med egne ord nemlig betrådt »juridisk ukendt land« ved at beslutte, at de private udlejere bag mere end 1,5 millioner berlinske lejeboliger ikke må hæve huslejen de næste fem år. Sociale boliger og nybyggeri er undtaget fra reglen, og i særlige tilfælde, hvor en udlejer påviseligt tjener for lidt til at opretholde boligens standard, kan stigninger bevilges individuelt.

Reglen, der allerede trådte i kraft i denne uge, er en reaktion på flere års stærke protester mod, at det berlinske lejeniveau – om end fra et lavt niveau – er steget mellem 70 og 90 procent inden for de seneste ti år. Vel at mærke i en by med lønninger under det tyske gennemsnit.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu