Læsetid: 3 min.

Domstol underkender den britiske regering i sag om våbeneksport til Saudi-Arabien

Den britiske regering har brudt loven ved ikke at undersøge formodninger om krigsforbrydelser, inden den godkendte våbensalg til Saudi-Arabien, afgør domstol. Foreløbig vil ingen nye salg blive godkendt, siger den britiske handelsminister, der dog vil anke dommen
21. juni 2019

I strid med loven har den britiske regering gennem de seneste år godkendt våbensalg for milliarder til Saudi-Arabien uden at undersøge formodninger om, at landet har begået krigsforbrydelser i konflikten i Yemen.

Det konkluderer den britiske Court of Appeal i en opsigtsvækkende og principiel dom, der kan få vidtrækkende konsekvenser.

Mindre end en time efter domsafsigelsen torsdag formiddag annoncerede handelsminister Liam Fox et foreløbigt stop for nye våbensalg til Saudi-Arabien og deres koalitionspartnere i krigen i Yemen.

»Vi er uenige i dommen og vil søge om tilladelse til at anke. Samtidig overvejer vi nøje implikationerne af dommen. Mens vi gør det, vil vi ikke udstede nogen nye tilladelser til eksport til Saudi-Arabien og deres koalitionspartnere, der kan blive brugt i konflikten i Yemen,« sagde han i en tale i det britiske parlament.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Erik Karlsen
  • David Zennaro
  • Bjarne Bisgaard Jensen
Erik Karlsen, David Zennaro og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Aleksander Laursen

Ejjj her gik jeg ellers og troede vestens udenrigspolitik er baseret på moralske hensigter såsom at hjælpe mennesker ude i verden. Spøg til side.

Kun i vesten kan man bilde befolkningerne ind man kæmper for menneskerettigheder ude i verden samtidig med man er allieret med Saudi-Arabien.

Michael Christensen, Carsten Wienholtz, Mogens Holme og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Erik Karlsen

"De mente, at våbensalgene måtte være i strid med EU-reglerne for våbeneksport, der forpligter myndighederne til at afslå en ansøgning om eksporttilladelse.........."

Aha! Den virkelige årsag for brexit-politikkerne at ville ud af EU.....