Læsetid: 5 min.

Donald Trump kalder stor demonstration imod ham i London for »fake news«

Dag to af den amerikanske præsidents statsbesøg skuffede ikke på underholdningfronten, da Trump ikke ville anerkende eksistensen af stor demonstration få hundrede meter væk. Dagen bød på samtaler om handelsaftaler, Brexit-spådomme og gensidig svælgen i »det særlige forhold«
Donald Trump sagde tirsdag til verdenspressen, at han ikke så nogen protester. Den store ballon med en babykarikatur af USA’s 45. præsident var dog næppe en hyldest til den udskældte præsident.

Donald Trump sagde tirsdag til verdenspressen, at han ikke så nogen protester. Den store ballon med en babykarikatur af USA’s 45. præsident var dog næppe en hyldest til den udskældte præsident.

Matt Crossick

5. juni 2019

LONDON – I dag fejrer Storbritannien og USA D-Dag sammen, selv om det egentlig først er i morgen.

D-Dag var første fase i Operation Overlord, der i 1944 tvang Nazityskland til at slippe grebet om Vesteuropa. Det var et imponerende samarbejde mellem især britiske, amerikanske og canadiske tropper.

Den 6. juni 1944 var næsten to millioner militært personel samlet på de britiske kyster. Lang tids intensiv og farlig transport af våben og ammunition over Atlanten havde gjort invasionen af Normandiet mulig. Den britiske og amerikanske indsats, der er filmatiseret i blandt andet Stephen Spielbergs Saving Private Ryan, var med til at redde den frie verden.

De omkring 600 overlevende veteraner fra verdenshistoriens største flådebårne invasion, der i dag vil være til stede på Portsmouths kyst, minder verden om denne heroiske indsats.

75-årsdagen er formodentlig sidste gang, de overlevende fra D-dag kan tælles i hundreder ved et jubilæum, og flere pårørende til de gamle helte ærgrer sig over, at dagen skal fejres sammen med USA’s præsident, Donald Trump.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Trond Meiring
  • Eva Schwanenflügel
Thomas Tanghus, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer