Læsetid: 7 min.

Facebooks nye kryptovaluta libra vil udbygge selskabets globale herredømme

Med lanceringen af kryptovalutaen libra går den sociale mediegigant Facebook efter et lukrativt marked. Det vil betyde meget lavere transaktionsomkostninger for migrantarbejdere, der sender penge til familien i hjemlandet. Men resten af os bør være bekymrede
Facebooks topchef og stifter, Mark Zuckerberg, vil lancere en ny kryptovaluta kaldet libra.

Facebooks topchef og stifter, Mark Zuckerberg, vil lancere en ny kryptovaluta kaldet libra.

Andrew Harnik

20. juni 2019

Hver dag ser jeg snesevis af mennesker myldre ind i min lokale Sunshine-nærbutik i Charlottesville, Virginia for at sende penge til slægtninge i andre lande ved hjælp af MoneyGram, der ligesom USA’s anden store kontantoverførselstjeneste, Western Union, tager mellem ti og 50 dollar for at formidle transaktion og veksling til andre valutaer.

Typisk adviserer de, som sender penge, dernæst deres modtagere via smartphoneappen WhatsApp – den krypterede beskedtjeneste, som ejes af Facebook og benyttes af 1,5 milliarder mennesker kloden over.

Facebook har længe luret på, om disse to parallelpraksisser på en eller anden måde kunne sammenkobles og står nu klar til at gøre forsøget med en dristig plan, der skal muliggøre overførsel af såkaldte remitter via det sociale medies kommunikationskanaler.

Med 2,4 milliarder brugere på verdensplan, en enorm pengetank – Facebooks årsindtægt løber op i 55,8 milliarder dollar – foruden hære af advokater, lobbyister og talenfulde softwareudviklere kan selskabet dermed være på vej til at etablere et nyt og globalt elektronisk valutasystem, som kan blive meget omfattende.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Wieth
  • Eva Schwanenflügel
  • Jan Damskier
  • Torben K L Jensen
  • Benny Jensen
  • David Zennaro
  • Kurt Nielsen
Morten Wieth, Eva Schwanenflügel, Jan Damskier, Torben K L Jensen, Benny Jensen, David Zennaro og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henning Kjær

Problemet i dag og i al fremtid er ikke transaktioner af valuta så længe det er i samme valuta, problemet kommer når der skal veksles fra en valuta til en anden og pengene skal udbetales et helt andet sted (land).

Eva Schwanenflügel

Bitcoin er en af de helt store skurke når det drejer sig om CO2 udledning.
Vil det også være tilfældet med Facebooks libra?