Læsetid: 9 min.

Den grønne jobplan Green New Deal vinder frem forud for demokraternes første kandidatdebat

Men det er »ikke praktisk« at gøre klima til hovedtema i en tv-debat med demokraternes præsidentkandidater, siger partiformand Tom Perez. Tre af de amerikanske aktivister og strateger bag den ambitiøse klima- og jobplan Green New Deal vil sætte demokraterne under stigende pres.
Opbakningen blandt især de demokratiske vælgere til en Green New Deal er stor, og klimaprotesterne breder sig blandt især unge amerikanere, som her i Los Angeles i maj. Men det er helt afgørende for det ambitiøse projekt, at de demokratiske politkere tager planen til sig, siger tre af de centrale aktivister og rådgivere bag Green New Deal. 

Opbakningen blandt især de demokratiske vælgere til en Green New Deal er stor, og klimaprotesterne breder sig blandt især unge amerikanere, som her i Los Angeles i maj. Men det er helt afgørende for det ambitiøse projekt, at de demokratiske politkere tager planen til sig, siger tre af de centrale aktivister og rådgivere bag Green New Deal. 

Ronen Tivony

26. juni 2019

I Miami har den lokale afdeling af Det Demokratiske Parti sendt en appel til partiets nationale ledelse, Democratic National Committee (DNC), om at gennemføre en særlig temadebat om klimaet som led i de tv-debatter, der skal føre frem til demokraternes primærvalg næste år af den kandidat, der skal udfordre Donald Trump i kampen om de næste fire år i Det Hvide Hus.

Miami ligger med sine over 400.000 indbyggere på Floridas atlanterhavskyst og er en af verdens mest klimasårbare byer med hyppige oversvømmelser og udsigt til mere, når havene stiger. Miami er også stedet for de første to tv-debatter mellem demokraternes mange aspiranter til at blive partiets præsidentkandidat. Den første debat finder sted onsdag aften amerikansk tid med ti deltagere og den anden på torsdag med yderligere to kandidataspiranter.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • Thomas Tanghus
  • Niels-Simon Larsen
Olaf Tehrani, Thomas Tanghus og Niels-Simon Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu