Læsetid: 9 min.

De håber på, at Boris kan tage magten tilbage til De Konservative

Intet synes at kunne forhindre Boris Johnsons vej mod premierministerposten. Han er alen foran konkurrenterne. Med i tasken har han en målsætning om, at Storbritannien er ude af EU den 31. oktober, ligegyldigt hvad
Den soleklare favorit som ny leder for de konserative blandt bookmakerne er Boris Johnson. Hans støtter opfordrede fredag de andre kandidater til at trække stikket, så en ny regering kan dannes hurtigere.

Den soleklare favorit som ny leder for de konserative blandt bookmakerne er Boris Johnson. Hans støtter opfordrede fredag de andre kandidater til at trække stikket, så en ny regering kan dannes hurtigere.

Wiktor Dabkowski

15. juni 2019

LONDON – No deal, altså scenariet hvor Storbritannien forlader EU uden en skilsmisseaftale, er rykket tættere på. Det står fast efter første runde af det kampvalg, der skal finde den nye konservative leder, og dermed også den kommende premierminister.

Londons tidligere borgmester Boris Johnson sikrede sig torsdag 114 stemmer, næsten tre gange så mange som nummer to, udenrigsminister Jeremy Hunt, der fik 43 stemmer ud af 313 mulige.

Boris Johnson har sagt, at Storbritannien vil forlade EU ved udgangen af oktober med no deal, hvis ikke EU tilbyder briterne en bedre løsning.

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, har afvist muligheden af en genforhandling af den aftale, Theresa May lavede med EU. Dermed ligner det, der for få måneder siden virkede usandsynligt, pludselig det modsatte: en skilsmisse uden aftale om vilkårene.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Torben K L Jensen
Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Jakob Illeborg

Det er interessant, at du omtaler min egen favorit - set herfra, Østen for Vesterhavet - nemlig Rory Stewart. Han er godt nok en spændende kandidat.

Hvis du erfarer mere om baggrunden i 2016 for Boris Johnson's udtræden af kampen om at blive David Camerons efterfølger, så lad os endelig få besked.

Det var godt nok en underlig disposition af Boris Johnson.

Okay, hans kampagnemanager, Michael Gove, viste sig at være en Judas, der lige pludselig selv ville være kandidat; men derfor behøvede Boris Johnson da ikke at trække sig.
Boris Johnson stod til nemt at kunne slå Michael Gove - også for 3 år siden.

En sidste ting - dobbeltbetydningen af serious ??
Det er for meget John Lennon for mig - do explain !!