Læsetid: 5 min.

Indiens nye parlament slår rekord: 43 procent venter på at komme for retten

Denne uge mødtes medlemmerne af Indiens nye parlament for første gang. 43 procent af dem står anklaget for kriminelle handlinger ved en domstol. Det er en markant stigning og et udtryk for en svag stat og skruppelløse partier, lyder det fra demokratiforkæmperen Jagdeep S. Chhokar
Den indiske politiker K. Surendran indrykkede under valgkampen et annonceindstik, der punkt for punkt oplistede samtlige 240 lovovertrædelser, som K. Surendran står anklaget for. Den slags skal vælgerne oplyses om under et valg.

Den indiske politiker K. Surendran indrykkede under valgkampen et annonceindstik, der punkt for punkt oplistede samtlige 240 lovovertrædelser, som K. Surendran står anklaget for. Den slags skal vælgerne oplyses om under et valg.

21. juni 2019

Læsere af det indiske dagblad Janmabhumi i delstaten Kerala fik sig en overraskelse, da de åbnede avisen torsdag den 18. april.

Ud over de normale sektioner indeholdt den et annonceindstik indrykket af politikeren K. Surendran. Han var på daværende tidspunkt i fuld gang med sin valgkamp som kandidat til det indiske underhus. Men annoncen var ikke en politisk salgstale. Det var fire tætskrevne sider, der punkt for punkt beskrev samtlige 240 lovovertrædelser, som K. Surendran står anklaget for.

Den slags skal vælgerne oplyses om under et valg, har den indiske valgkomité besluttet. Anklagerne skal offentliggøres tre gange i aviser i kandidatens valgkreds.

Godt en måned senere blev K. Surendran valgt. Han kunne denne uge afgive sin troskabsed i parlamentet ved de folkevalgtes første samling efter valget. Hans situation er ikke unik. Ud af underhusets 543 medlemmer måtte 233 indrykke lignende annoncer.

I det nyvalgte parlament har hele 43 procent af parlamentarikerne således anklager om kriminalitet hængende over hovedet. Det er den højeste andel, siden valgkomiteen indførte de nuværende regler tilbage i 2004.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Simonsen

Det siges, at Torben Messerschmidt er godkendt. Her i landet undlader man som regel, at tiltale politikere, der begår straffelovsovertrædelser.
Den radikale borgmester i København, Allerslev, er heller ikke tiltalt for modtagelse af bestikkelse fra Øernes Murerfirma.