Læsetid: 4 min.

Internationale mediereaktioner om Danmarks valgresultat: Pyrrhussejr eller redningskrans?

De danske socialdemokraters generobring af den politiske magt vækker opsigt i Europa – en tysk kommentator mener dog, at partiets udlændingepolitiske højreryk er for høj en pris at betale for at stække højrepopulister
7. juni 2019

Adskillige toneangivende europæiske medier giver det danske valg en fyldig dækning. Dog nøjedes de fleste af dem i går med at rapportere resultatet frem for at tolke på det. Selv om det ellers kan forekomme vældig interessant i det øvrige Europa, hvor mange socialdemokratiske partier er nødlidende eller allerede marginaliserede udi irrelevans.

For i Danmark var det jo ’gammelpartierne’; de traditionelt statsbærende ’ansvarstagende’ mainstreampartier med dybe rødder i historien, veludviklede partikulturer og stærke organisationsapparat, der vandt over populistiske udfordrere.

Med andre ord: et comeback for establishmentet på den politiske midte, der synes at bryde den populistiske fremmarch, som i de seneste år er blevet set som en dominerende og næsten ustoppelig international trend.

Men viser Danmark virkelig vejen for nogen? Kan betrængte mainstreampartier i andre lande lade sig inspirere og lære noget. I givet fald hvad?

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Breuer
  • Marianne Stockmarr
  • Johnny Christiansen
  • Alvin Jensen
  • Katrine Damm
  • Eva Schwanenflügel
David Breuer, Marianne Stockmarr, Johnny Christiansen, Alvin Jensen, Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

odd bjertnes

DF er ikke højrefløj mere, så en slags venstredrejning var det vel ... bortset fra i Radikale Venstre, valgets vinder så deeet .... ..... men kan vi ikke blive fri for at se almen sekularisme (eller 'islamkritik' som spaden beklageligvis hedder aktuelt) og tiltag mod løndumpning blive plastret med etiketten 'højreryk' .... i hvert fald i danske aviser.