Læsetid: 4 min.

Kinas kommunistparti måtte bøje sig da mere end hver fjerde borger i Hongkong gik på gaden

Massive protester har tvunget Hongkong-regeringen til en bemærkelsesværdig retræte. Men demonstranterne har lært, at kun åbent oprør har effekt, og da kommunistpartiet i Beijing fortsat vil underminere frihedsrettighederne, vil sammenstødene blot blive stadig voldsommere
Hongkongerne nu erfaret, at den eneste taktik, de kan benytte sig af, hvis de skal gøre sig noget håb om i hvert fald at modstå Beijings vilje, er gennem åben protest.

Hongkongerne nu erfaret, at den eneste taktik, de kan benytte sig af, hvis de skal gøre sig noget håb om i hvert fald at modstå Beijings vilje, er gennem åben protest.

Tyrone Siu

19. juni 2019

»Jeg tilbyder Hongkongs borgere min oprigtige undskyldning.«

Regeringschef Carrie Lam har de sidste par dage løbet baglæns i et imponerende højt tempo. Så sent som i sidste uge sammenlignede hun de hundredtusindvis af demonstranter i Hongkongs gader med forkælede børn, som med deres »organiserede oprør« forstyrrede freden.

Hongkongerne skulle tage sig sammen og opføre sig ordentligt, mente Carrie Lam, der er blevet håndplukket af det kommunistiske styre i Beijing til at styre den tidligere britiske kronkoloni.

Og de skulle acceptere, at hun var i gang med at gennemtrumfe en ny udleveringslov, som ville gøre det muligt at sende alle, der befinder sig i byen, til retsforfølgelse i Fastlandskina.

Men i stedet gik folk på gaden i protest mod den lov, som de så som endnu et kinesisk forsøg på at underminere deres frihedsrettigheder og deres uafhængige retssystem. Og som de var nervøse for kunne føre til det, som de beskrev som »lovlig kidnapning af Hongkong-borgere til Kina«.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Erik Karlsen
  • Thomas Tanghus
  • Olaf Tehrani
  • ingemaje lange
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Eva Schwanenflügel
Erik Karlsen, Thomas Tanghus, Olaf Tehrani, ingemaje lange, Bjarne Bisgaard Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu