Læsetid: 3 min.

Kun én ud af 58 ministre i Modis nye regering er muslim

Indiens premierminister Modi har sat sit nye hold til sin anden femårige periode, og sammensætningen er sigende for hans politiske prioriteter. I det nye underhus har det største oppositionsparti, Kongrespartiet, ikke engang pladser nok til formelt at kalde sig oppositionsleder
Indiens premierminister Modi har sat sit nye hold til sin anden femårige periode, og sammensætningen er sigende for hans politiske prioriteter. I det nye underhus har det største oppositionsparti, Kongrespartiet, ikke engang pladser nok til formelt at kalde sig oppositionsleder

Adnan Abidi

21. juni 2019

Den første parlamentssamling efter et indisk valg er en traditionsrig affære. Samtlige nyvalgte skal tages i ed og sværge troskab til landets forfatning. Da turen ved årets valg kom til vinderen Narendra Modi, kunne han lade sig hylde til taktfaste Modi-tilråb og banken i bordene.

Hans parti, Bharatiya Janata Party (BJP), har meget at fejre. På overbevisende manér formåede BJP endnu en gang at sikre sig et flertal af mandaterne og kan sammen med alliancepartnere mønstre 353 ud af underhusets 545 pladser.

Ganske symbolsk for valgresultatet blev der også banket hårdt og længe i bordene, da BJP’s parlamentariker Smriti Irani blev taget i ed. Hun lykkedes med at vinde over Rahul Gandhi, lederen af oppositionens største parti, Kongrespartiet, i en valgkreds, der ellers i årtier har været Gandhi-familiens domæne. Rahul Gandhi sikrede sig kun sin plads i parlamentet, fordi han også stillede op i en anden valgkreds i den anden ende af landet.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

David Joelsen

Der er nogenlunde samme forhold som i vores eget folketing. I Danmark har vi 5,5% muslimer mod 14,2% muslimer i Indien. Det svarer til 1-2 muslimer ud af 189 medlemmer af folketinget sådan forholdsmæssigt. Nu har jeg ikke fintalt efter valget, men jeg kan kun komme i tanke om én.