Læsetid: 9 min.

Nicaraguas opposition stiller ultimatum: Frigiv alle politiske fanger nu

Sidste års månedlange protester i Nicaragua, de største i landets historie, blev slået ned under omfattende blodsudgydelser. Nu prøver præsident Daniel Ortegas regering og oppositionen at blive enige om en politisk løsning, men for nicaraguanerne har prisen for de politiske spændinger været høj
Nicaragua har befundet sig i en politisk og økonomisk krise siden protesterne mod præsident Daniel Ortega i 2018. Her en kvinde, der deltager i en demonstration for frigivelse af alle politiske fanger. Fristen udløber tirsdag.

Nicaragua har befundet sig i en politisk og økonomisk krise siden protesterne mod præsident Daniel Ortega i 2018. Her en kvinde, der deltager i en demonstration for frigivelse af alle politiske fanger. Fristen udløber tirsdag.

Oswaldo Rivas

18. juni 2019

I april 2018 begyndte de månedlange regeringskritiske protester i Nicaragua, som senere på året kulminerede i nedkæmpelse af demonstrationerne med hundredvis af dødsofre til følge.

Nu er der atter kommet ro i gaderne, men landet ligger i ruiner – politisk, økonomisk og socialt. Oppositionen har sat tirsdag som deadline for løsladelse af samtlige politiske fanger, hvis den skal forhandle med regeringen om en politisk løsning på landets krise.

27-årige Ángel Cuarezma er en af dem, Nicaraguas opposition betragter som politiske fanger.

»Noget, jeg aldrig glemmer, er den konstante lyd af dryppen. De havde sat mig i en isolationscelle og efterladt en vandhane åben, så den dryppede hele tiden. Til sidst blev jeg så desperat over lyden, at jeg kastede mig imod døren,« fortæller han.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

David Joelsen

Omfattende i forhold til hvad? Omfattende blodsudgydelser skete i 80’erne godt hjulpet på vej af USA’s indblanding, våbenleverancer og træning. Nutidens politiske uro er af en helt anden og meget mindre kaliber. Dermed ikke sagt at mindre blodudgydelser er acceptable.