Læsetid: 4 min.

En rigsretssag mod Trump kunne blive fremragende tv – og give nyt liv til Kongressen

Selv hvis en rigsretssag mod Trump er en politisk dødssejler, kan den være værd at forfølge for demokraterne – om ikke andet for at påminde nationen, at Kongressen har reel magt. Og at dens medlemmer undertiden kan tænke på andet end deres næste genvalg
Selv hvis en rigsretssag mod Trump er en politisk dødssejler, kan den være værd at forfølge for demokraterne – om ikke andet for at påminde nationen, at Kongressen har reel magt. Og at dens medlemmer undertiden kan tænke på andet end deres næste genvalg

Mandel Ngan

8. juni 2019

Rune Lykkebergs klumme fra forleden – bragt under rubrikken »Hvis demokraterne ikke indleder en sag mod Trump, hæver de ham over loven og forfatningen« (Information, den 1. juni) – træffer fuldstændig hovedet på sømmet.

Han skriver: »Det er et dilemma for demokraterne, at de kan give Trump en sejr, hvis de gør det, de ifølge forfatningen bør gøre. Men lader de den aktuelle politiske situation afgøre deres valg, vil de have accepteret, at en præsident, der beskyttes af sit eget flertal, reelt bliver hævet over loven.«

Mueller-rapporten giver åbenlyse eksempler på præsidentiel obstruktion af særundersøgerens efterforskning. Alligevel tøver demokraterne med at forfølge sagen, hvilket kun underbygger Lykkebergs pointe.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

En TV-rigsretssag mod Trump, vil være den perfekte distraktion fra de virkelige amerikanske problemer.

F.eks. har vores officielle ven Trump lige været i Normandiet for at mindes ofrene for D-Day. Den amerikanske hær har opgjort de amerikanske tab i perioden mellem 6. juni og 1. juli 1944, hvor kamphandlingerne under de allieredes invasionen var på sit højeste, til 2.811 døde og 13.564 sårede.

Antallet af dræbte og sårede af skydevåben hjemme i Amerika overstiger allerede 16.000 i år.

Torben Bruhn Andersen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar