Læsetid: 5 min.

Så kender vi Boris igen

Favoritten til at blive Storbritanniens næste premierminister har indtil nu holdt lav profil. Dygtigt har han undgået for megen presseopmærksomhed, og han er ligefrem blevet væk fra tv-dueller for ikke at træde i spinaten. Men forleden gik det galt på hjemmefronten, og det kan blive en dyr omgang
Boris Johnson har gennem årene har været involveret i adskillige skandaler. Både I arbejdssammenhæng og i privatlivet.

Boris Johnson har gennem årene har været involveret i adskillige skandaler. Både I arbejdssammenhæng og i privatlivet.

Hannah McKay

24. juni 2019

LONDON – Boris Johnson havde torsdag aften god grund til at fejre sig selv. Han var strøget igennem den største forhindring på sin vej mod lederskabet af de konservative. Og havde vundet en stribe afstemninger blandt kollegaerne i Underhuset, hvor ellers ikke så få er forbeholdne over for Londons tidligere borgmester som ny leder.

Han sad nu i sin kærestes lejlighed i Camberwell i det sydlige London og nød et velfortjent glas rødvin. Han var »ustoppelig«, havde pressen konkluderet. Kun sort uheld og han selv kunne stå i vejen for, at han om få uger vil få udleveret nøglerne til 10 Downing Street

Boris Johnsons vid og impulsive karakter gør ham i stand til at indfange øjeblikket og tryllebinde sine tilhørere. Men det gør ham også til en løs kanon. Sagen er, at Boris Johnson gennem årene har været involveret i adskillige skandaler. Både I arbejdssammenhæng og i privatlivet. Hans tidligere chef på avisen the Daily Telegraph, publicisten Max Hastings, skrev i The Guardian tilbage i 2012, hvor BoJo var borgmester i London, denne advarsel:

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Jakob Illeborg

Boris Johnson er slet ikke min helt; men ....
han skal altså ikke diskvalificeres på grund af problemer med kæresten.

Hans Ditlev Nissen, Per Klüver og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Ruth Knudsen

Nej, men han burde diskvalificeres for sin idiotiske politik

Kirsten Lindemark, Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Frede Jørgensen, Jonna Jensen, Carsten Wienholtz, Torben Bruhn Andersen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Jørgen Mathiasen

Hverken UK desintegration, en prognosticeret nedgang i BNP på 7-9%, eller opløsningen af det konservative parti vejer tungere for de konservative partimedlemmer end Brexit: Kun indsættelsen af Jeremy Corbyn som premierminister gør.

Hvis Johnson som PM i efteråret bliver bremset i parlamentet, og det må man antage vil ske, vil de britiske vælgere blive spurgt, og så kan Johnson blive den PM, som har haft den korteste regeringstid. Men man kan ikke udelukke, at kombinationen af Corbyns EU-politik og britiske vælgeres tilslutning til Brexitpartiet samtidigt fører til en brat udgang af EU uden nogen aftale, og så kommer både UKs desintegration og opløsningen af det konservative parti på programmet.

Henrik Brøndum

Dårlig stil af Information at referere Boris Johnsons skænderi med sin kæreste, det hører privatlivet til uanset en eller anden hysterisk nabo har tilkaldt politiet.

Morten Balling, Niels Duus Nielsen og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar