Læsetid: 2 min.

Skandale truer Brasiliens ’Antikorruptionshelt’

Justitsminister Sérgio Moro blev som dommer beundret for sin korruptionsbekæmpelse – nu tyder lækket materiale på, at hans retsforfølgelse af ekspræsident Lula da Silva primært var motiveret af ønsket om at hindre ham i at genopstille
Brasiliens justitsminister Sérgio Moro er kommet i politisk modvind efter en række opsigtsvækkende lækker, og hans politiske fremtid tegner nu tvivlsom.

Brasiliens justitsminister Sérgio Moro er kommet i politisk modvind efter en række opsigtsvækkende lækker, og hans politiske fremtid tegner nu tvivlsom.

Rafael Marchante

15. juni 2019

Presset på Brasiliens justitsminister for at gå af voksede i denne uge efter en række opsigtsvækkende læk, der har sendt chokbølger gennem nationens politiske liv.

Justitsminister Sérgio Moro blev en folkeligt beundret skikkelse, da han som dommer i 2014 satte sig i spidsen for en række historiske antikorruptionssager, der under ét kendes som Operation Lava Jato (’Bilvask’).

Omstridt var dog Moros beslutning sidste år om at påtage sig hvervet som justitsminister i den højrepopulistiske præsident Jair Bolsonaros regering. For Moro var det, der året før havde hindret ekspræsident Luiz Inácio Lula da Silva i at genopstille ved at idømme ham en fængselsstraf – og dermed væsentligt fremmede Bolsonaros chancer for at vinde præsidentvalget.

Mange så i den tilsyneladende retskafne ‘antikorruptionshelt’ Moro et lovende bud på en fremtidig præsident. Nu tegner hans politiske fremtid tvivlsom. 

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • David Zennaro
  • Palle Yndal-Olsen
  • Lars Løfgren
  • Alvin Jensen
  • Niels Duus Nielsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Thomas Tanghus
Olaf Tehrani, David Zennaro, Palle Yndal-Olsen, Lars Løfgren, Alvin Jensen, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Troels Brøgger

Det kunne man sige sig selv. Hver gang det faktisk er ved at lykkes at rette op på et samfunds uligheder bliver de rige bange. Og så skyer de ingen midler for at fjerne "truslen", i dette tilfælde Lula.
Dagens Politiken har to lange artikler om dette.