Læsetid: 2 min.

Spansk venstrefløjsregering rykker nærmere

Premierminister Sánchez er klar til at danne regering med venstrepartiet Podemos, men kan yderst kontroversielt stadig blive afhængig af catalanske separatistpartier
15. juni 2019

For første gang er Spaniens socialister gået med til at samarbejde med det yderligtgående venstreparti Podemos om at danne en regering. Hvis koalitionsregeringen bliver en realitet, vil den dog stadig kunne blive afhængig af støtte i det spanske parlament fra catalanske uafhængighedspartier.

Premierminister Pedro Sánchez og hans socialistiske arbejderparti PSOE opnåede en stor valgsejr i slutningen af april, men han truede mandag med at udskrive nyvalg, hvis oppositionspartierne blokerede for hans forsøg på at danne en mindretalsregering.

Tirsdag mødte Sánchez imidlertid lederen af Podemos, Pablo Iglesias, med det formål at samarbejde på baggrund af »vores klare mandat fra valget til at danne en progressiv regering«, som en talskvinde fra PSOE udtrykte det.

PSOE og Podemos opnåede ved valget henholdsvis 123 og 42 pladser i parlamentet og kan dermed heller ikke sammen mønstre de nødvendige 176 pladser for at opnå flertal.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu