Læsetid: 5 min.

Støvsugermilliardæren, der tror på Brexit og vil erobre verden med en elbil

Den innovative britiske støvsugermilliardær James Dyson vil erobre verden med en ny elbil. Han tror på Brexit og Storbritanniens fremtid, men det er kontroversielt, at han har lagt produktionen af elbilen i Singapore og samtidig har flyttet sit hovedsæde med
James Dyson har opfundet alle mulige produkter, men er mest kendt for sine støvsugere. Dyson er i dag et globalt brand med 12.000 ansatte, og hans personlige formue anslås til at være mere end 85 milliarder kroner. Med sin erhvervssucces er James Dyson en af de højest respekterede Brexit-tilhængere.

James Dyson har opfundet alle mulige produkter, men er mest kendt for sine støvsugere. Dyson er i dag et globalt brand med 12.000 ansatte, og hans personlige formue anslås til at være mere end 85 milliarder kroner. Med sin erhvervssucces er James Dyson en af de højest respekterede Brexit-tilhængere.

CHRISTOPHE ARCHAMBAULT

12. juni 2019

LONDON – Da der for nogle år siden blev afholdt en storstilet tv-dækket konkurrence for at finde den mest betydningsfulde brite i historien, var der naturligvis mange fantastiske kandidater.

Efter et længere udskilningsløb nåede man frem til tre store mænd: William Shakespeare, Winston Churchill og Isambard Kingdom Brunel. Mens alle naturligvis kender til de to første, er der nok mange uden for de britiske øer, som ikke kender den store Brunel.

Brunel var ingeniør/opfinder/udvikler og manden bag nogle af Storbritanniens vigtigste installationer i det 19. århundrede – bl.a. The Great Western Railway, der forbandt London med det sydvestlige England og Wales. Han er i sig selv en artikel værd. I denne artikel er han væsentlig, fordi han er James Dysons store helt.

En meget engelsk mangemilliardær

Den 72-årige James Dyson er et godt bud på prototypen på den moderne engelske gentleman. Altid velklædt, beleven og smilende, og samtidig hårdtarbejde, egenrådig og innovativ.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Carsten Mortensen
Carsten Mortensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Friis

Det virkelige centrale mht Dyson, er at Brexit ikke betyder isolation fra verden.
Firmaet handler interantionalt og har naturligvis afdelinger mange steder.
Skatteoptimering er normalt indenfor EU, så stop hykleriet. (godt ord Nils Brunsson)