Læsetid: 3 min.

Sudanske militsgrupper begår drab og massevoldtægter

Paramilitære enheder, der er loyale over for den sudanesiske militærjunta, har indledt en terrorkampagne i Khartoum i et øjensynligt forsøg på at slå den prodemokratiske protestbevægelse ned
Volden risikerer at eksalere i Sudan, efter mere end 35 personer blev dræbt under en protest tidligere denne uge.

Volden risikerer at eksalere i Sudan, efter mere end 35 personer blev dræbt under en protest tidligere denne uge.

STRINGER/Ritzau Scanpix

6. juni 2019

De paramilitære enheder – der mandag dræbte mindst 100 personer, da de overfaldt grupper af prodemokratiske demonstranter i den sudanske hovedstad, Khartoum – har siden fortsat deres hærgende togt. Fra Khartoum beretter øjenvidner om både massevoldtægter og angreb på hospitaler og klinikker, under hvilke militsgrupperne skal have begået plyndringer og tævet og truet læger og anden hospitalspersonale for at afskrække dem fra at behandle sårede demonstranter.

Hundredvis af demonstranter meldes såret i militsgruppernes angreb på en sit-in-demo i den sudanesiske hovedstad og ved efterfølgende sammenstød. Grupperne tilhører de frygtede Rapid Support Forces (RSF) og afpatruljerer nu i Khartoum for at kunne slå ned på alle tilløb til civile uroligheder.

Videooptagelser, der cirkulerer på sociale medier, viser RSF og andre væbnede grupper, der skyder på og tæver ubevæbnede mennesker på gaden.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu