Læsetid: 2 min.

Et symbol på syrernes revolution er faldet i kamp

Den syriske fodboldspiller Abdul Baset al-Sarout, der blev et af symbolerne på revolutionen mod præsident Bashar al-Assad, er blevet dræbt i kamp i Idlib-provinsen
15. juni 2019

Den syriske fodboldspiller Abdul Baset al-Sarout, der blev et af symbolerne på revolutionen mod præsident Bashar al-Assad, er blevet dræbt i kamp ved Idlib provinsen.

Al-Sarout, 27 år, var en af Syriens største fodboldtalenter og repræsenterede Syriens U-17- og U-20-landshold som målmand inden oprøret. Med sine slagsange mod regimet under protesterne i 2011 blev han hurtigt kendt som »revolutionens vogter« grundet sin position som målmand på banen.

Men under belejringen af Homs (2011-14), Al-Sarouts hjemby, greb fodboldspilleren til våben. Han blev en kendt oprørsleder, og i løbet af belejringen fik han en lille enhed af krigere under sin kommando.

Inden Homs’ faldt i hænderne på Assad, forhandlede han en aftale med regimet og blev forflyttet til Idlib-provinsen sammen med hundredvis af andre krigere.

»Al-Sarout var ikke en magtfuld kommandant eller nogen særlig dygtig krigstaktiker. Han var en ung mand, der fik rollen som maskot både under protesterne og senere under krigen«, siger Mohamed Wael fra Idlib over telefonen.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu