Læsetid: 4 min.

Tåregas og kaos i Hongkong

Konflikten i Hongkong eskalerede drastisk onsdag, da politiet begyndte at nedkæmpe demonstranter med gummikugler og tåregas. Titusinder besatte centrale dele af byen i protest mod undermineringen af deres frihedsrettigheder
Demonstranter danner en mur af paraplyer som beskyttelse mod den peberspray, som politiet sprøjtede mod dem. Siden affyrede politiet tåregas og gummikugler og gik til angreb med knipler på demonstranterne, der også kastede sten og jernstænger i retning af betjentene.

Demonstranter danner en mur af paraplyer som beskyttelse mod den peberspray, som politiet sprøjtede mod dem. Siden affyrede politiet tåregas og gummikugler og gik til angreb med knipler på demonstranterne, der også kastede sten og jernstænger i retning af betjentene.

Thomas Peter

12. juni 2019

Det centrale Hongkong blev onsdag omdannet til en kaotisk kampplads indhyllet i tåregas.

Der udbrød voldelige sammenstød, da kampklædt politi forsøgte at forhindre demonstranter i at storme byens parlament, og imens besatte titusinder af hongkongere centrale hovedveje i protest mod Kinas voksende indflydelse i byen og den stadige underminering af deres frihedsrettigheder.

Onsdagens sammenstød markerede en klar eskalering i konflikten, da politiet for første gang affyrede gummikugler mod demonstranterne, og myndighederne ligeledes for første gang betegnede demonstrationerne som et »oprør«, hvilket kan medføre fængselsstraffe på op til ti år til deltagerne.

Demonstranterne – hvoraf mange havde ansigtsmasker, beskyttelsesbriller og hjelme på – omringede byens lovgivende forsamling i et forsøg på at bremse behandlingen af et stærkt kontroversielt lovforslag, som kan gøre det muligt at udlevere hongkongere og udlændinge i byen til retsforfølgelse i Kina.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer